Kajakář Přindiš podruhé v kariéře ovládl Světový pohár, Minařík Kudějová byla ve finále druhá

Kajakář Vít Přindiš ovládl podruhé v kariéře po sezoně 2017 hodnocení Světového poháru ve vodním slalomu. Úřadující mistr Evropy podpořil své celkové prvenství vítězstvím v sobotním finálovém závodě v Pau. Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová obsadila ve finále druhé místo. Česká reprezentantka ve Francii nestačila jen na hvězdnou Australanku Jessicu Foxovou, jež suverénně ovládla i celý seriál.

Pau (Francie) (Aktualizováno: 15:28 11. 9. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš na mistrovství světa

Vít Přindiš. | Foto: Martin Hladík | Zdroj: www.kanoe.cz

Dvaatřicetiletý Přindiš se dostal do čela průběžného pořadí minulý víkend triumfem v Seu d'Urgell a ve dvojnásobně bodovaném finále svůj náskok ještě zvýšil.

Fišerová nestačila jen na suverénní Foxovou, v Seu d'Urguell vybojovala druhé místo

Číst článek

Díky čisté jízdě ve Francii zvítězil o 55 setin sekundy před Slovincem Peterem Kauzerem, který za ním po čtyřech pohárových závodech skončil druhý s odstupem 24 bodů.

„Viděl jsem, že to je dneska strašně našlapaný, protože ve finále bylo asi pět nebo šest kluků, kteří mě mohli přeskočit v celkovém pořadí. Já ty body nepočítal a říkal jsem si, abych jel tu nejlepší jízdu a uvidím na konci. Jedinou jistotu jsem měl, že když vyhraju, tak vyhraju celkově. To se naštěstí povedlo, takže nemusím nic počítat. Je skvělé být podruhé v kariéře celkovým vítězem Světového poháru,“ řekl Přindiš pro Radiožurnál.

Druhým triumfem v SP se Přindiš vyrovnal svému domácímu rivalovi Jiřímu Prskavcovi, jenž seriál ovládl v letech 2018, 2019. Olympijský vítěz v Tokia vyhrál úvodní letošní závod v Praze a pak už v seriálu nestartoval: soustředí se na druhý vrchol sezony, jímž bude za dva týdny mistrovství světa v Bratislavě.

Jednatřicetiletá Minařík Kudějová se v Pau dostala poprvé v sezoně do finálové desítky a díky čisté jízdě dlouho útočila na vítězství. Z první příčky ji sesadila až poslední žena ve startovním poli Foxová, která ji navzdory dvousekundové penalizaci porazila o 72 setin sekundy a vyhrála třetí z letošních čtyř závodů SP.

Další české kajakářky Lucie Nesnídalová a Antonie Galušková vypadly v semifinále.

Finále SP ve vodním slalomu v Pau (Francie):
Muži:
K1: 1. Přindiš (ČR) 95,08 (0 trest. sekund), 2. Kauzer (Slovin.) -0,55 (0), 3. Clarke (Brit.) -1,25 (0), ...v semifinále 13. Tunka (ČR).
Konečné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Přindiš 263, 2. Kauzer 239, 3. De Gennaro (It.) 220, ...19. Tunka 105, 34. Prskavec 60, 38. Hradilek 54, 64. Krejčí (všichni ČR) 9.

Ženy:
K1: 1. Foxová (Austr.) 106,74 (2), 2. Minařík Kudějová (ČR) -0,72 (0), 3. Krageljová (Slovin.) -1,54 (0), ...v semifinále 15. Nesnídalová, 30. A. Galušková (obě ČR).
Konečné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Foxová 290, 2. Jonesová (N. Zél.) 206, 3. Terčeljová (Slovin.) 201, ...12. Minařík Kudějová 159, 21. Nesnídalová 82, 29. A. Galušková 63, 37. K. Galušková 28.

ala, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme