‚V bublině tady nejsme, můžeme se volně pohybovat.‘ Vodní slalomáře čeká Světový pohár ve Francii

Ani takzvaný lockdown ve Francii vodní slalomáře nezastavil. Navzdory tamním přísným protikoronavirovým opatřením začne pátek v pyrenejském městečku Pau Světový pohár. Závodit na něm budou i Češi Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek.

Pau Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš

Vít Přindiš | Foto: Martin Hladík | Zdroj: www.kanoe.cz

Francie je v celostátní karanténě a čeští vodní slalomáři v rozhovoru pro Radiožurnál popisují, jaká opatření musí dodržovat před závodem Světového poháru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jaká opatření musí dodržovat čeští vodní slalomáři ve Francii

Roušky si můžou sundat až v lodi, zato potvrzení o negativním testu na koronavirus po nich ještě nikdo nechtěl.

„Areál je veřejnosti uzavřený, můžeme tam jen my. Zatím jsem rád, že tu mám možnost si zazávodit a že to všechno dopadlo tak, že jsme sem mohli jet,“ říká Lukáš Rohan.

Na pořádnou atmosféru musí zapomenout jako snad na většině evropských sportovišť v současné době, ale s tím jsou vodní slalomáři smíření.

„Co se týče kanálu, tak tam musíme nosit roušky a ve chvíli, kdy se sedne na vodu, tak si je můžeme sundat,“ doplňuje Rohan.

Bublina není potřeba

Ale je to snad to jediné, co na protikoronavirových opatření ve Francii čeští reprezentanti pociťují. Například nejsou ani odstřižení od okolního světa, uzavření v tzv. bublině, jako byli třeba hokejisté v NHL.

„V žádné bublině nejsme, jako tým jsme na hotelu, do kterého jezdíme vždycky. Můžeme se volně pohybovat a dostali jsme certifikáty, že jsme tady na závodech. Nikdo to po nás zatím vidět nechtěl a v sobotu jsme podstoupili testy a celý tým vyšel negativně,“ říká Vít Přindiš.

Snad budou pozitivní jiné výsledky, ty, kterých dosáhnou čeští vodní slalomáři na Světovém poháru ve francouzském Pau.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme