Kajakář Prskavec ovládl pražské finále Světového poháru a slaví i celkový triumf, Přindiš byl druhý

Kajakář Jiří Prskavec suverénně vyhrál pražské finále Světového poháru ve vodním slalomu a s převahou obhájil prvenství v seriálu. Úřadující mistr Evropy Vít Přindiš, který ovládl pohárové pořadí v roce 2017, skončil v Troji druhý a v konečné klasifikaci sezony zůstal o čtyři body na třetím místě za Patrikem Kauzerem ze Slovinska. Kanoistka Tereza Fišerová vybojovala v Troji třetí místo.

Praha (Aktualizováno: 13:15 8. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šestadvacetiletý Prskavec zvítězil s více než dvousekundovým náskokem a vybojoval první triumf v sezoně. Byl druhý v Londýně a třetí v Tacenu a Markkleebergu, bez medaile skončil pouze v Bratislavě, kde obsadil čtvrté místo.

Jsem spokojená, že jsem jela finále, hodnotí kajakářka Kudějová deváté místo ze závodu v Troji

Číst článek

Kauzerovi stačilo k udržení druhé příčky v SP čtvrté místo, české reprezentanty doprovodil na stupně vítězů Francouz Boris Neveu. Nikdo jiný než medailisté ve finále nezajel čistou jízdu. Třetí český kajakář Vavřinec Hradilek inkasoval padesátisekundovou penalizaci za neprojetí branky a skončil devátý. Bez trestu by byl druhý.

Už v semifinále předvedl lídr Světového poháru Prskavec suverénní jízdu. Jen kvůli vypuštěnému závěru prohrál o tři setiny sekundy s Italem Giovannim de Gennarem a skončil druhý.

Bronzová medailistka z loňského MS Fišerová na trati v Troji potvrdila solidní aktuální formu, která jí minulý týden přinesla druhé místo na SP v Markkleebergu. V semifinále sice ve druhé a šesté brance dostala dvousekundové penalizace za doteky, ale chybovala i většina soupeřek a Fišerové to s přehledem stačilo na postup.

Ve finále pak Fišerová vybojovala třetí místo, když za vítěznou Foxovou zaostala o čtyři sekundy a 44 setin. Druhá skončila Britka Kimberley Woodsová. Hvězdná univerzálka z Austrálie Foxová vybojovala v Praze double po sobotním triumfu na kajaku a obě disciplíny ovládla stejně jako vloni také celkově. Před Fišerovou udržela druhé místo v pořadí SP o pouhé tři body Ana Sátilaová z Brazílie.

Tak to byla velká PARÁDA v pražské Tróji! 💪 Kajakář Jiří Prskavec ovládl finále Světového poháru v Praze🥇a druhý za ním Vít Přindiš🥈. Medailovou sbírku svým bronzem zkompletovala kanoistka Tereza Fišerová🥉. Prskavec triumfoval i v celkovém hodnocení SP.

13:21 – 08. 09. 2019

4 56

Finálové závody SP ve vodním slalomu v Praze:
Muži:
K1: 1. Prskavec 90,67 (0 tr. sekund), 2. Přindiš (oba ČR) -2,53 (0), 3. Neveu (Fr.) -3,51 (0), ...9. Hradilek (ČR) -52,33 (50).
Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. Prskavec 319, 2. Kauzer (Slovin.) 266, 3. Přindiš 262, ...8. Hradilek 188.

Ženy:
C1: 1. J. Foxová (Austr.) 113,95 (2), 2. Woodsová (Brit.) -0,04 (2), 3. Fišerová (ČR) -4,44 (2), ..v semifinále 11. Říhová (ČR).
Konečné pořadí SP (po 5 závodech): 1. J. Foxová 312, 2. Sátilaová (Braz.) 225, 3. Fišerová 222, ...14. Říhová 124, 22. Havlíčková 99, 52. Matulková (obě ČR) 30.

ČTK, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme