Dvojitá česká radost v Troji. Fišerová vyhrála závod kanoistek, Satková dojela třetí

Kanoistka Tereza Fišerová vyhrála závod Světového poháru ve vodním slalomu v Praze. Po výhře v dopoledním semifinále nezaváhala ani ve finálové jízdě a připsala si druhé vítězství v seriálu SP v kariéře. Martina Satková úspěch domácích reprezentantek v Troji podtrhla ziskem bronzové medaile, pátá skončila její mladší sestra Gabriela.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 12:30 12. 6. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šťastná Tereza Fišerová v cíli

Šťastná Tereza Fišerová v cíli | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

Bronzová medailistka z nedávného mistrovství Evropy Fišerová s Martinou Satkovou se v Praze díky čistým jídám postaraly o první medailové úspěchy českých vodáků. V sobotu v soutěžích na kajaku vyšli Češi naprázdno.

Prskavec byl mezi kajakáři čtvrtý

Číst článek

Druhé místo dnes obsadila stejně jako v sobotním závodu na kajaku Němka Elena Liliková, o vítězství ji připravila jeden dotek branky. Za Fišerovou zaostala o jednu sekundu, Martina Satková ztratila na vítězku 1,55 sekundy a Gabriela Satková, jež rovněž zvládla náročnou trať čistě, nabrala manko 4,09.

Padesátisekundová penalizace stála ve finále naděje na úspěch britskou favoritku a stříbrnou olympijskou medailistku Mallory Franklinovou. Neprojetí branky zastavilo už v semifinále australskou hvězdu Jessicu Foxovou.

Úvodní závod SP ve vodním slalomu v Praze:

Ženy:

C1: 1. Fišerová (ČR) 111,80 (0), 2. Liliková (Něm.) -1,00 (2), 3. M. Satková -1,55 (0), ...5. G. Satková (obě ČR) -4,09 (0).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme