Jsem spokojená, že jsem jela finále, hodnotí kajakářka Kudějová deváté místo ze závodu v Troji

Čeští fanoušci jsou při domácím Světovém poháru vodních slalomářů zvyklí na medailovou lavinu. V sobotu se ale nedočkali ani vločky. Do finále se v pražské Troji dostaly jen dvě české kajakářky a i to hodnotily jako úspěch. Jak sedmá Amálie Hilgertová, tak i devátá Kateřina Kudějová. Právě mistryně světa z roku 2015 se rozpovídala po závodě v rozhovoru pro Radiožurnál.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakářka Kateřina Kudějová na mistrovství světa ve Francii.

Kajakářka Kateřina Kudějová na mistrovství světa ve Francii. | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Po kvalifikační jízdě, kterou jste vyhrála, jste říkala, že se hlavně chcete dostat do finále, protože to se vám vlastně v letošní sezoně povedlo před tímto kláním jen jednou. Jste spokojená s devátou příčkou, nebo jste přeci jen koukala trochu výš?
Jsem spokojená, že jsem jela finále, a taky jsem spokojená, že jsem to finále jela dobře. Dala jsem samozřejmě šťouch, ale potom jsem se snažila pádlovat rychle a bylo to časově rychlejší. S tím jsem spokojená.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jsem spokojená, že jsem jela finále, hodnotí kajakářka Kudějová deváté místo ze závodu v Troji

Jak to vypadá s vaším nachlazením? Je to už lepší?
Určitě je to lepší než včera a předevčírem. Je to v pohodě.

Jak se vám to vlastně přihodilo, že jste nachladla těsně před domácím Světovým pohárem?
Stalo se to tak, že se už dva měsíce učím na jednu zkoušku a týden před ní jsem se dívala na otázky a zjistila jsem, že ty otázky změnily. Takže jsem byla úplně vystresovaná a na dva dny jsem onemocněla.

Někteří sportovci, kdy jsou nemocní, podají lepší výkon, protože se nestresují tím, co předvedou, ale tím, aby se dali do pořádku. Je to i váš případ?
Myslím, že trochu jo, protože jsem před tím závodem spíš přemýšlela, jak mi je, a úplně jsem neřešila, jak to pojedu. V tomhle to určitě trošku pomáhá. Ale na druhou stranu se snažím tohle přenést, i když nemocná nejsem.

Celý den drobně poprchává, není to úplně počasí, které by zvalo k vodě, přesto byly vltavské břehy opět plné. Jak se vám v tomhle prostředí pádlovalo?
To počasí není úplně super, byla mi docela zima. Ale je tady spousta lidí a já se ani nemohla kouknout na trať, protože se k tomu kanálu ani nedostanu. 

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme