Kajakáři pojedou na Světovém poháru v Troji nezvykle už v pátek, Přindiš chce vidět fotbalové fanoušky

Fanoušci vodního slalomu se můžou v Praze těšit na ty nejlepší závodníky planety. Troja totiž bude po devatenácté hostit Světový pohár. Začíná se ve čtvrtek kvalifikacemi. Aby ale příznivci viděli tradiční vrchol v podobě finále kajakářů, budou muset možná dřív z práce, protože je na programu už v pátek odpoledne namísto dosavadního víkendu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost Víta Přindiše v cíli

Vít Přindiš | Foto: Iva Roháčková

V Pražské Troji fanoušci tradičně vytvářeli skvělou kulisu a pochvalovali si ji nejen domácí závodníci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vrchol Světového poháru vodních slalomářů v Tróji se pojede nezvykle už v pátečním termínu

„Vždy tu bývalá nejlepší atmosféra, lidé jsou tady velice blízko trasy a jsou úplně úžasní. Dokonce i z nás ostatních zemí ženou do cíle a proto byl Světový pohár v Praze vždy bomba,“ řekl Radiožurnálu slovenský kajakář Jakub Grigar.

„Věřím, že nás do cíle poženou stejně, jako kdyby to bylo o víkendu,“ odpovídá olympijský vítěz Jiří Prskavec na obavy, že by páteční termín mohl atmosféře ublížit.

Jeho parťák Vít Přindiš žertuje, že v Praze určitě zůstanou fanoušci fotbalistů West Hamu a Fiorentiny po středečním finále Evropské konferenční ligy.

„Když jich přiletělo pár desítek tisíc, tak věřím, že se podívali do programu, viděli Světový pohár a řekli si: ‚Jasný, hnedka kupuji lístky!‘ To je samozřejmě s nadsázkou, ale třeba to tak bude fungovat,“ usmívá se Přindiš.

Možná je trochu škádlím, usmívá se Prskavec mezi kanoisty. Bronzovou medaili stále ještě nechápe

Číst článek

„U běžných lidí si myslím, že je to tak, že do nějakých těch pěti hodin pracují a na závodech být nemohou,“ je trochu skeptický ředitel organizačního výboru SP Jiří Rohan.

Semifinále kajakářek začne v pátek už ve 13.45, finále před 17.00, to mužské před půl šestou. Časy určuje Mezinárodní kanoistická federace, takže s nimi pražští pořadatelé nemohli nic dělat, navíc protažení Světového poháru ze tří na čtyři dny akci prodražilo podle Rohana zhruba o půl milionu korun.

„Situace v našem sportu je taková, že peněz tam není úplně přehršel. Prodražovat závody, když z toho budou úplně stejné medaile, pro mě není cesta vpřed,“ myslí si.

Názor si ale diváci, kteří dorazí do pražské Troji, udělají sami. Kromě pátečního programu mohou v sobotu vidět semifinále a finále kanoistek a kanoistů, které bude trvat od 9.00 hodin přibližně do 13.00. Neděle je pak vyhrazená nové kontaktní disciplíně kajak cross, její vyřazovací jízdy začnou po 11.00.

Jan Suchan, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme