Vodní slalomáře čekají první nominační závody do Tokia, vedení je připraveno i na zásah koronaviru

Kdo je připraven, není překvapen. To si řekli čeští funkcionáři vodního slalomu a radši si dopředu načrtli scénář, jak postupovat, kdyby koronavirus zasáhl do domácí bitvy o účast na olympijských hrách. První české nominační závody se pojedou o víkendu ve Veltrusech.

Tento článek je více než rok starý.

Veltrusy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Prskavec (zleva), Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek slaví stříbro ze závodu hlídek

Jiří Prskavec, Vít Přindiš a Vavřinec Hradilek patří mezi velké české medailové naděje. | Foto: Martin Hladík | Zdroj: kanoe.cz

Jen si představte tu modelovou situaci: úřadující mistr světa Jiří Prskavec se nakazí koronavirem a místo do peřejí bude muset do karantény. Co potom? Přijde jeden z největších kandidátů olympijského zlata o možnost o Tokio vůbec bojovat?

Přehrát

00:00 / 00:00

Vodní slalomáře čekají první nominační závody do Tokia, vedení je připraveno i na zásah koronaviru

„Přesně na to jsme mysleli a máme to i obsaženo v nominačních kritériích. Nominační závody můžeme teoreticky i anulovat a vypsat je pro příští sezonu. Ale protože jsem optimista, tak doufám, že tato situace nenastane,“ usmívá se šéftrenér vodních slalomářů Jiří Pultera.

Sám Jiří Prskavec tuhle koronavirovou formulku v kritériích zná, ale třeba jeho velký konkurent a zároveň kamarád Vít Přindiš ne.

Místo Londýna pražská Troja. Evropský šampionát ve vodním slalomu se po dvou letech vrátí do Česka

Číst článek

„Ani jsem nevěděl, že je tam nějaké takové pravidlo,“ řekl Radiožurnálu.

Teď jde o to, kvůli komu by se nominační závody anulovaly a posouvaly. Třeba kvůli velké kajakářské trojce Jiří Prskavec, Vavřinec Hradilek, Vít Přindiš velmi pravděpodobně ano, ale kde je ta hranice?

„Rozhoduji o tom já po poradě s trenérskou radou,“ říká šéftrenér Pultera a dodává, že by záleželo na tom, jestli by šlo o stabilní reprezentanty, nebo třeba o začínající závodníky.

O boji o olympiádu, ale třeba i o tom, jestli se změnil jejich přístup ke sportu, když jsou teď všichni tátové, vypráví vodní slalomáři Prskavec, Hradilek a Přindiš v novém Olympijském podcastu, který najdete na webu Radiožurnálu a v aplikaci mujRozhlas.

Jan Suchan, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme