Vodní slalomář Prskavec obsadí jediné volné místo mezi kajakáři. Přindiš už má místo jisté

Kajakář Jiří Prskavec si s předstihem vybojoval právo startovat v červnu na mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze. Ve třetím nominačním závodě v sobotu získal stejně jako ve dvou předchozích plný počet 10 bodů a už nemůže být předstižen. Do hodnocení se totiž započítají tři nejlepší výsledky ze čtyř závodů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kajakář Jiří Prskavec

Kajakář Jiří Prskavec | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Prskavec ve finále závodu na kanále v pražské Troji navázal na povedená vystoupení z minulého týdne, kdy se závodilo na Trnávce. Nestačil jen na předem kvalifikovaného vicemistra světa Víta Přindiše, za kterým kvůli jednomu doteku branky zaostal o 39 setin sekundy. Získal ale dalších deset bodů a se třiceti body je neotřesitelně v čele nominačních bojů.

Přindiš těsně porazil Prskavce a vyhrál SP v Troji, deblkanoím vládli Kašpar se Šindlerem

Číst článek

Finále se naopak nevydařilo stříbrnému olympijskému medailistovi z Londýna Vavřinci Hradilkovi, který dostal padesátisekundovou penalizaci za neprojetí 15. branky a obsadil až devátou příčku. V průběžném hodnocení nominace je osmý s pětibodovou ztrátou na čtvrtou příčku, která zajišťuje účast na Světových pohárech. O tu se dělí Luboš Hilgert, Ondřej Cvikl a Alexandr Maikranz.

Mezi kajakářkami se ze třetí výhry radovala Kateřina Kudějová. Druhou příčku za ní obsadila Amálie Hilgertová, která se díky tomu posunula na třetí místo nominačního hodnocení. Druhá příčka patří Barboře Valíkové, která skončila třetí.

Závod kanoistů vyhrál Vítězslav Gebas, který si díky tomu před nedělním vyvrcholením nominace polepšil na čtvrtou příčku. Vede dnes druhý Lukáš Rohan. Mezi kanoistkami má za dopředu kvalifikovanou Terezou Fišerovou nejlepší pozici Kateřina Havlíčková.

Nominace vyvrcholí v neděli čtvrtým závodem Českého poháru rovněž v Troji, který bude zároveň mistrovstvím republiky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme