Je vidět, že zimní příprava k něčemu byla, pochvaluje si kajakář Přindiš první medaili z olympijské sezony

Čeští vodní slalomáři mají za sebou první oficiální závody olympijské sezóny. V italské Ivreji se poměřili například s domácími vodáky, Slováky, Rakušany nebo Švýcary a přivezli si nejen šest medailí v seniorských kategoriích, ale také důležité zkušenosti.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vít Přindiš

Vít Přindiš | Foto: Martin Hladík | Zdroj: www.kanoe.cz

Vodní slalomáři bývají medailovou zárukou českého týmu na olympijských hrách. Rádi by tuhle pověst potvrdili i letos v Tokiu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí vodní slalomáři první závod olympijské sezony v Itálii

„Jsem samozřejmě rád za medaili, v prvním závodě to potěší, že ta zimní příprava k něčemu byla. Z Itálie si ale hlavně přivážím dobrý pocit ze všech jízd, protože byly jedny z nejrychlejších,“ pochvaluje si Vít Přindiš, který skončil v sobotním závodě kajakářů druhý.

Ještě lépe dopadly kanoistky, v sobotu vyhrála Tereza Fišerová a v neděli Tereza Kneblová. Kromě výsledků a pocitů bylo pro české reprezentanty velmi podstatné už jen to, že si vůbec mohli v Ivreji zatrénovat a zazávodit, protože právě na téhle trati je za měsíc čeká mistrovství Evropy.

„Pro mě osobně byl každý trénink znát, protože trať jsem si absolutně nepamatoval,“ přiznává kajakářka Veronika Vojtová.

Městečko ležící 50 kilometrů severně od Turína totiž naposledy hostilo některý z významných mezinárodních závodů před čtyřmi lety a tamní trať je hodně odlišná od těch, na které jsou slalomáři víc zvyklí.

„Je tam hodně skoků a válců na kterých musíme natrénovat, jak se ta voda chová,“ popisuje kanoistka Tereza Fišerová.

Nabitý program

Teď ji stejně jako další čeká pár týdnů přípravy v Česku a pak do Itálie vrátí na evropský šampionát, kterým začne maraton závodů. Následovat totiž budou České poháry a Světové poháry.

A 1. července odletí čtveřice Fišerová, Minařík Kudějová, Jiří Prskavec a Lukáš Rohan do Tokia, kde budou reprezentovat na olympijských hrách a předtím se tam konečně dočkají několikrát odkládaného přípravného kempu.

„Já jsem chtěla, aby to bylo trochu jinak, abysme tam odjeli a zase jeli zpátky, odpočinuli si a jeli tam znova. Budeme mít tři týdny, abysme se srovnali, potrénovali tam, ale musíme se tomu umět přizpůsobit.“ dodává Minařík Kudějová.

Nic jiného ostatně před olympijskými hrami českým ani dalším zahraničním vodním slalomářům nezbyde.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme