Vodnímu slalomáři Ježkovi přibývají funkce. Závodění se ale stále nevzdává

Kdekdo by ho mohl označit za sběratele funkcí a měl by pravdu. Jenže kanoista Stanislav Ježek většinu z nich dělá zadarmo a v podstatě ve svém volném čase. Kromě toho, že chodí do práce, i ve 40 letech stále ještě závodí a taky spolupořádá Světový pohár v Praze, přibral další nové role. Je manažerem vodních slalomářů a pomáhá s organizací obou letošních vodáckých akcí v Račicích – veslařského mistrovství Evropy a světového šampionátu rychlostních kanoistů.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stanislav Ježek

Stanislav Ježek | Foto: Jan Homolka / Kanoe.cz

„Strašně nerad to slyším, protože to zní, jako bych už jen vysedával na schůzích a řídil ostatní. Tak to ale není," brání se vyhlášený vtipálek Stanislav Ježek, který ve své nové funkci manažera vodních slalomářů například shání sponzory, řeší s nimi, co za své peníze dostanou, nebo se stará o novináře. To sice už dělal i dřív, ale nyní nastala změna.

„Před tím jsem jednal za svaz, ale pořád jsem byl jen Standa Ježek – závodník. Teď jsem Standa Ježek – manažer Českého svazu kanoistů, sekce divoké vody. Je to tedy více oficiální," vysvětluje kanoista.

Dvakrát pátý muž olympijských her se letos navíc bude starat o počítačové sítě a další informační technologie na třech mezinárodních vodáckých akcích.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kdybych se dostal do reprezentace, tak bych byl překvapený, říká 40letý vodní slalomář Stanislav Ježek

Kromě tradičního slalomářského Světového poháru v Praze, souhlasil s výpomocí na srpnovém mistrovství světa v rychlostní kanoistice a poté se dozvěděl, že stejná parta lidí připravuje také květnový evropský šampionát veslařů.

„Musel jsem na to kývnout, takže už dělám všechno možné."

V nadsázce řečeno má teď prý vodní slalomář Stanislav Ježek nejméně času na svou práci zástupce švýcarské softwarové firmy a o moc lepší to není ani s vlastním tréninkem.

„Času je méně a méně. Snažím se to ale neflákat, takže se rád jedu svézt," líčí český reprezentant.

Podle tónu hlasu to skoro vypadá, jako by už ani Stanislav Ježek nezkusil zabojovat o nominaci do národního týmu. Tak jak to je?

„Je to složitá otázka a nechci, aby má odpověď nevyzněla blbě. Když řeknu, že to zkusím, tak to bude vypadat, jako kdybych si neviděl do občanky. Beru to tak, že už na to nemám, ale rád si s těmi mladými kluky zazávodím. Kdybych se dostal do repre, tak bych byl překvapený víc než někdo jiný," usmívá se 40letý muž mnoha rolí Stanislav Ježek, kterého stejně jako ostatní české vodní slalomáře čekají nominační závody do reprezentace první dva květnové víkendy.

Jan Suchan, jkn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme