Volejbalistky budou po 14 letech chybět na mistrovství Evropy. K postupu jim nestačila ani výhra ve Švédsku

Poprvé po 14 letech budou české volejbalistky chybět na mistrovství Evropy. Kvalifikaci sice zakončily výhrou 3:0 ve Švédsku, ale šanci ztratily už před závěrečným zápasem ve Stockholmu. Estonsko totiž odpoledne uspělo ve Finsku a odsoudilo český tým ke konečné třetí příčce. Na srpnový turnaj postoupily Estonsko a Finsko.

Stockholm/Hämeenlinna/Finsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky po vítězství nad Běloruskem

České volejbalistky | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Týmu pod vedením Zdeňka Pommera kvalifikace v konkurenci severských rivalů nevyšla. Zahájil ji nečekanou domácí prohrou se švédským celkem, další pětisetovou bitvu ztratil následně ve Finsku a bodovou ztrátu ve druhé polovině už nedohnal. Vše rozhodly s předstihem Estonky, když dnes porazily domácí Finsko 3:1.

České volejbalistky v kvalifikaci na mistrovství Evropy porazily Finsko, stále tak mají šanci na postup

Číst článek

Rozlučka nicméně českým volejbalistkám vyšla. V prvním i třetím setu dominovaly, druhý vybojovaly v koncovce. Výškovou převahu potvrdily 13 bodovými bloky, šest z nich měla nejlepší hráčka stockholmského zápasu Kateřina Holásková. Blokařka švýcarského Schaffhausenu byla s 15 body i největší hvězdou utkání.

Evropský šampionát se na přelomu srpna a září uskuteční ve čtyřech zemích. Pořadateli jsou Turecko, Maďarsko, Slovensko a Polsko. Ačkoli se na něm představí nově 24 týmů místo dosavadních 16, Češky poprvé od roku 2005 mezi účastníky nebudou. Jejich maximem v historii samostatné ČR tak minimálně na další dva roky zůstane bronzová medaile z roku 1997 z Brna.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme