Čeští beachvolejbalisti skončili v Ostravě druzí. Ve finále nestačili na světové jedničky z Norska

Česká beachvolejbalová dvojice David Schweiner a Ondřej Perušič se v letošním ostravském turnaji probojovala až do finále. Tam nakonec v třísetové bitvě podlehla Norům. I tak si ale od minulého roku Češi polepšili, tehdy skončili na turnaji čtvrtí. V kategorii žen zvítězil brazilský pár Agatha Bednarczuk a Eduarda Santos Lisboa.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 19:01 2. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ondřej Perušič

Ondřej Perušič | Foto: Vladimir Pryček | Zdroj: ČTK

Perušič se Schweinerem ve finále nestačili na světové jedničky Anderse Mola a Christiana Söruma. Uhráli proti nim sice hned úvodní set, ale v závěru byli silnější Norové, kteří v souhrnu vyhráli 17:21, 21:15 a 15:10.

Perušič a Schweiner jsou v Ostravě opět v semifinále. O své první čtyřhvězdičkové finále se utkají s Poláky

Číst článek

České duo odehrálo vyrovnaný zápas, při kterém mohlo těžit také z bohaté podpory fanoušků, při nedělních utkáních bylo vyprodáno. Jejich vstup do zápasu byl velmi silný a dokonce se jim podařilo uhrát první sadu.

Od druhého setu se však vývoj otočil. Norové změnili taktiku a zasypávali podáním více Perušiče. „Udělal jsem několik chyb,“ litoval český hráč. Domácí pár druhou sadu ztratil a rychle prohrával i v tie-breaku, v kterém výborně blokoval Mol. 

V závěrečné části si Norové vybojovali sedmibodový náskok a za stavu 14:6 měli sedm matchballů. Ty se nejprve Čechům dařilo odvracet, skóre vytáhli až na 14:10. Pak si ale norský tým vzal oddechový čas, aby se zkoncentroval, a po návratu na hřiště se jim již podařilo poslední bod uhrát. O vítězství nakonec rozhodla tvrdá smeč Nora Söruma.

„Jsme spokojení a děkujeme za podporu,“ řekl Perušič divákům. „Jsou jednoznačně nejlepší tým. Museli bychom hrát celý zápas jako první set, v kterém se nám dařilo, což ale bohužel nevyšlo,“ dodal na stranu soupeřů.

Nejlepší umístění v kariéře

Mol a Sörum vládnou současné světové scéně, vyhráli už 18 zápasů v řadě a třetí turnaj za sebou. Před Ostravou vládli v brazilské Itapemě a čínském Ťin-ťiangu.

Maximem Perušiče a Schweinera na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu dosud bylo čtvrté místo, které obsadili loni právě v areálu Dolních Vítkovic.

Ženské finále bylo čistě brazilské. Nakonec ale soutěž ovládly bývalé světové jedničky Agatha s Dudou. K výhře jim stačily dva sety a krajanky porazily 21:19 a 21:17.

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme