Jen 18,5 hodiny dělí důležité zápasy Čechů na ME. ‚Kluci jsou dobře fyzicky připravení,‘ věří kouč Nekola

Šest zápasů v řadě nedokázali čeští volejbalisté porazit Nizozemsko. Ve středu se jim to povedlo a hned na mistrovství Evropy, které jejich soupeř hostí. V napínavém duelu před bouřlivou kulisou zvítězili Češi 3:2 na sety a udrželi šanci na postup do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč českých volejbalistů Michal Nekola

Kouč českých volejbalistů Michal Nekola | Zdroj: Profimedia

„Porazit Holanďany na domácím šampionátu v takovémto bouřlivém zápase a atmosféře nám strašně dává vzpruhu. Nesmíme ale být na hrušce,“ brzdí optimismus universál Jan Hadrava.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pouze necelých 19 hodin bude dělit české volejbalisty od vyhraného utkání s Nizozemskem a startu zápasu s Černou Horou

České volejbalisty čeká ještě jeden duel v základní skupině, proti Černé Hoře. Zatímco soupeř si dopřál před rozhodujícím zápasem o postup den volna, Češi proti němu nastoupí jen 18,5 hodiny potom, co proměnili mečbol v utkání s Nizozemskem.

„Já věřím, že zaprvé kluci jsou dobře fyzicky připravení, a zadruhé, že nám vítězství určitě vlije novou krev do žil. A my tak na ně vletíme a musíme postoupit,“ věří trenér Michal Nekola. Národnímu týmu stačí uhrát proti Černé Hoře dva sety, tedy získat ze zápasu bod a zajistí si postup do osmifinále ze čtvrtého místa. To určitě v silách českých volejbalistů je.

Čeští volejbalisté porazili na mistrovství Evropy v pěti setech Nizozemce a jsou blízko osmifinále

Číst článek

Soupeř byl před turnajem pasován do role outsidera skupiny, ale na šampionátu se představil ve výborné formě. Dokázal porazit Estonsko a trápit další mnohem silnější celky.

Podle Jana Hadravy splní Češi roli favorita pouze v tom případě, že dodrží dvě věci: „Být pokorní, ale zároveň si věřit jsou dvě rozdílné věci, které ale musíme zachovat.“

V zápase hraném od 17 hodin ale není ve hře jen postup do vyřazovací fáze šampionátu. Pokud si Češi zajistí účast v osmifinále, budou mít stále šanci na posun v evropském žebříčku o jednu příčku, což by znamenalo, že by si v lednu zahráli i olympijskou kvalifikaci.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme