České volejbalistky jsou na Challenger Cupu v Limě ve finále, přišly ale o zraněnou Kossányiovou

České volejbalistky v Peru na Challenger Cupu porazily Argentinu 3:0 a zahrají si s Kanadou o postup do elitní Ligu národů. Český tým natáhl šňůru vítězství včetně Evropské ligy již na sedm, avšak přišel o zraněnou tahounku Andreu Kossányiovou. Zkušená smečařka si v závěru semifinále poranila kotník.

Lima Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky.

České volejbalistky. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Reprezentantky vstoupily do zápasu proti Argentině velmi koncentrovaně a na rozdíl od minulých duelů vedly již od začátku. Servisem držely soupeřky pod tlakem a často bodovaly blokem. Jen touto činností se prosadily v celém semifinále dvanáctkrát.

V polovině druhé sady byla klíčová jejich čtyřbodová šňůra na 16:12. Poklidná cesta do finále se však zadrhla za stavu 18:15 ve třetím dějství. Nejlepší hráčka Kossányiová si při dopadu z bloku zvrtla kotník a po ošetření byla v slzách odnesena.

Nejúspěšnější mládežnický tým historie. Mladí volejbalisté chtějí uspět i na mistrovství světa juniorů

Číst článek

„Holky hrály velmi agresivně a ve hře dominovaly. Mám pocit, že zranění Kossy trochu ovlivnilo náš výkon na konci třetího setu. Výkon našeho týmu v posledních týdnech roste, z každého zápasu získáváme další zkušenosti,“ řekl pro svazový web kouč Jannis Athanasopulos.

Před týdnem hrály jeho svěřenkyně ve Varaždínu finále Evropské ligy proti domácím Chorvatkám, v neděli je čeká další boj o zlato v kvalifikaci o Ligu národů. „Obrovský kompliment všem dívkám. Všichni chceme věnovat vítězství Kossy a doufáme, že to není nic vážného a bude brzy s námi,“ dodal řecký trenér.

Po zranění smečařky, která pomohla Olomouci k ligovému titulu a na příští sezonu má angažmá v Polsku, Češky využily třetí mečbol. Pokud porazí také Kanaďanky, dostanou se do prestižní Ligy národů pro 16 družstev.

Kvalifikace volejbalistek o postup do Ligy národů v Limě:
Semifinále:
ČR - Argentina 3:0 (16, 19, 23)
Rozhodčí: Rivera (USA), Grassová (Braz.). Čas: 80 min. Diváci: 100.
Sestava a body ČR: Kossányiová 11, Holásková 5, Orvošová 14, Mlejnková 11, Trnková 10, Šmídová 4, libero Dostálová - Svobodová. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Argentiny: Mercadová 13, Rodríguezová a Lazcanová po 9.

Kanada - Chorvatsko 3:0 (18, 20, 24).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme