České volejbalistky uspěly v Černé Hoře a s předstihem dvou kol si zajistily účast na mistrovství Evropy

České volejbalistky si po výhře 3:1 v Černé Hoře s předstihem zajistily postup na mistrovství Evropy, které se uskuteční příští rok v Belgii, Itálii, Estonsku a Německu. Ve čtvrtém utkání kvalifikace poprvé ztratily set, nakonec v Plevlje zvítězily 25:14, 24:26, 25:22 a 25:14. Univerzálka Gabriela Orvošová k výhře přispěla 26 body, smečařka Michaela Mlejnková jich přidala o čtyři méně.

Tento článek je více než rok starý.

Pljevlja (Černá Hora) (Aktualizováno: 19:57 4. 9. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky po postupu na mistrovství Evropy

České volejbalistky po postupu na mistrovství Evropy | Zdroj: Český volejbalový svaz

Favorizované Češky vstoupily do utkání lépe a úvodní sadu s přehledem ovládly. Ve druhém setu ale svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose polevily, přišly o náskok a ve vyrovnané koncovce nechaly domácí vyrovnat.

Čínské volejbalistky odehrály část zápasu v rouškách. Vedení volejbalového svazu se jim omluvilo

Číst článek

Přes další výpadek v závěru třetí sady, v níž přes vedení 21:9 proměnily až sedmý setbol, nakonec Češky dovedly zápas do vítězného konce.

Navázaly tak na domácí výhry nad Černou Horou a Islandem, 3:0 vyhrály rovněž ve Finsku. Černohorky zdolaly i ve čtvrtém vzájemném utkání, i když poprvé ztratily set.

Ve středu Češky přivítají v Táboře Finsko, kvalifikaci zakončí příští neděli na Islandu. Poté je na přelomu září a října čeká světový šampionát v Nizozemsku. Na MS se české ženy představí poprvé od roku 2010.

Na loňském mistrovství Evropy, které podruhé za sebou hostily čtyři země, obsadily Češky po osmifinálové prohře s Tureckem 15. místo. Jejich samostatným maximem je bronz z domácího šampionátu v roce 1997.

Kvalifikace mistrovství Evropy volejbalistek - skupina B

Černá Hora - Česko 1:3 (-14, 24, -22, -14)

Rozhodčí: Zyber (Něm.), Yildirim (Tur.). Čas: 107 min. Diváci: 900.

Sestava a body Česka: Kossányiová 10, Koulisiani 12, Orvošová 26, Mlejnková 22, Šimáňová 8, Valková 2, libera Digrinová a Dostálová - Pavlíková, Bajusz, Hodanová, Blažková. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Černé Hory: Bokanová 17, Perovičová 15.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme