České volejbalistky berou stříbro. Ve finále Evropské ligy podlehly Francii 0:3, rozhodly těsné koncovky

Volejbalistky Česka podlehly v nedělním finále Zlaté Evropské ligy favorizovaným Francouzskám ve třech setech po výsledcích 22:25, 25:27 a 14:25. V prvních dvou sadách české reprezentantky stahovaly náskok soupeřek, v koncovkách ale kralovala domácí Francie a závěrečnou hru si suverénně pohlídala.

Tento článek je více než rok starý.

Órleáns (Francie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzské vítězky Zlaté Evropské ligy 2022

Francouzské vítězky Zlaté Evropské ligy 2022 | Foto: Federico Pestellini | Zdroj: Panoramic, Reuters

„Do zápasu musíme jít sebevědoměji a tlačit na servisu už od začátku,“ nastínila plán pro zlepšení před semifinále v rozhovoru pro Radiožurnál nejvyšší volejbalistka národního týmu Gabriela Orvošová.

České volejbalistky překonaly v dramatickém souboji Rumunky 3:2 a míří do finále Evropské ligy

Číst článek

V domácích utkáních měly v letošním ročníku Zlaté Evropské ligy české hráčky totiž problém s úvody zápasů, kdy si po pomalejším rozjezdu nechaly soupeřky bodově až příliš utéct.

Proti Rumunsku v souboji o finále výzva Orvošové zabrala. V nejdůležitějším zápase se ale opakující se trable vrátily. Nervózní start, brzké manko pěti, šesti, pak i sedmi bodů. A na opačné straně sítě navíc favorizované Francouzsky. 

Češky navzdory všem překážkám náskok soupeřek na konci úvodní sady stáhly, koncovka ovšem patřila Francii. Stejně jako v druhém po celou dobu vyrovnaném setu, závěr si však podmanila autorka dvaceti finálových bodů Lucille Gicquelová. Nejdřív úderem s citem na střed připravila setbol a pak ho blokem stvrdila, 2:0.

Od té doby sledovali fanoušci v hale Palais des Sports ve francouzském Órleáns domácí jízdu. Závěrečnou hru režírovaly favoritky a s pohodlným bodovým polštářem dokráčely pro svůj první titul od založení soutěže v roce 2009.

Češky turnaj ovládly dvakrát, v roce 2012 a naposledy před třemi roky. V srpnu je čeká kvalifikace o mistrovství Evropy a na podzim mistrovství světa.

Do letošního finále Zlaté Evropské ligy se česká reprezentace prokousala do finále i v mužské kategorii, proti Turecku nastoupí v nedělních 20.30.

Finále Evropské ligy volejbalistek v Orleans (Francie):

Francie - Česko 3:0 (22, 25, 14)

Rozhodčí: Fortuová (Něm.), Robles García (Šp.). Čas: 86 min. Diváci: 2174.

Sestava a body ČR: Faltínová 5, Jehlářová 4, Orvošová 11, Mlejnková 6, Trnková 5, Valková, libero Dostálová - Pavlíková 1, Grabovská, Svobodová 1, Bukovská, Blažková.

Nejvíce bodů Francie: Gicquelová 20, Sylvesová 12, Cazauteová 11.

apr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme