Klub mi už koupil letenku, ať si ji pěkně přesunou, smál se Bartoš. Volejbalisté ocenili i domácí publikum

Před pěti týdny francouzští volejbalisté vyhráli olympijské hry v Tokiu. V pondělí ale v Ostravě na mistrovství Evropy tvrdě narazili. V osmifinále šampionátu je přehráli čeští reprezentanti 3:0 na sety. Také díky skvělé podpoře domácího publika hráli Češi agresivně a odvážně. Ve čtvrtfinále se tak utkají ve středu se Slovinskem.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva Adam Zajíček a Jan Hadrava

Zleva Adam Zajíček a Jan Hadrava | Foto: Jaroslav Ožana | Zdroj: ČTK

„Určitý respekt jsme měli. Ale také jsme věděli, že když do toho nepůjdeme naplno, tak nemůžeme zvítězit,“ řekl po utkání Radiožurnálu nahrávač Luboš Bartůněk.

„Porazit olympijské vítěze, to se nestává každý den. Neměli jsme co ztratit, což se ukázalo jako naše výhoda,“ přidal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté se postarali v osmifinále ME o prvotřídní senzaci. Více v příspěvku Davida Procházky

Slova docházela i hráči francouzského Nantes Adamu Bartošovi. „Publikum bylo úžasné, zápas byl úžasný. Poslední set, to bylo něco. Jsem z toho pořád v šoku, pořád se ve mně perou emoce,“ zářil český smečař.

Čeští volejbalisté v dramatickém třetím setu odvrátili dva setboly Francie a pak už se radovali z výhry v utkání. Videorozhodčí ale našel teč sítě u českých bloků a nakonec tak museli Češi vyhrát zápas v uvozovkách podruhé. Třetí sadu získali poměrem 34:32.

Vypustili jsme tygra z klece a dupali na ně, až jsme je zadupali, zářil blokař Zajíček po postupu

Číst článek

„Zvládli jsme to v hlavách, věřili jsme pořád ve vítězství. Když skládáte balon za balonem, tak věříte, že jednu obranu uděláte. A přišlo to,“ doplnil k vítěznému bloku Adama Zajíčka nahrávač Bartůněk.

„Manažer Nantes mi už koupil letenku na středu. Takže jsem hrozně rád, že mu můžu říct, ať si ji pěkně přesune na příští týden,“ smál se Adam Bartoš a s ním celý český tým.

Už ve středu nastoupí ve čtvrtfinále šampionátu v Ostravě od 19.00 proti Slovincům. A ty už Češi na úvod mistrovství Evropy porazili.

David Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme