Volejbalistky vedou skupinu Evropské ligy, Španělkám nedovolily ani set

České volejbalistky porazily v Evropské lize Španělsko i podruhé bez ztráty sety. Před domácími fanoušky v pražské hale na Podvinném mlýně zvítězily po setech 25:20, 25:16 a 25:21 a vedou skupinu C.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České hráčky se radují z vítězného bodu, uprostřed je Barbora Purchartová.

České hráčky se radují z vítězného bodu, uprostřed je Barbora Purchartová. | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

"Určitě to nebylo jednoznačné, jak se zdá. Španělky nás na začátku dost potrápily, hrály dobře v obraně, ale potom jsem si je držely pod sebou a už jsme to měly pod kontrolou," řekla kapitánka a blokařka Barbora Purchartová

Začíná volejbalová evropská liga. Muži mají jisté Final Four, ženy ji využijí k přípravě na kvalifikaci

Číst článek

Podobně jako v sobotu ve Španělku Češky i doma špatně začaly. Po chybách prohrávaly 1:7. "Začátek byl nervózní ze všech stran, ale my jsme se s tím praly hůř než Španělky," řekla smečařka Michaela Mlejnková. Kouč Zdeněk Pommer si vzal oddechový čas, výkon týmu se začal zlepšovat, ale srovnáno bylo až 18:18. Koncovku už hráčky zvládly. "Začaly jsme si víc věřit a přehrály jsme je," řekla Mlejnková.

Ve druhém a třetím setu domácí volejbalistky na palubovce dominovaly. Počínaje účinným servisem převyšovaly soupeře ve všech činnostech. Do hry se dostaly hráčky z lavičky, třeba premiérově dvacetiletá nahrávačka Tiziana Baumruková, která působí na univerzitě v Miami. Už po hodině a čtvrt Češky využily hned první mečbol.

Těžší zápasy Pommerův tým teprve čekají. V sobotu je na programu na stejném místě od 16:00 první z nich, duel se Slovenkami. O postup do Final Four budou nejspíš bojovat s Běloruskami, které Slovenky dvakrát porazily.

"Musíme se do Bělorusek zlepšit ve všem, v mezihře i obraně, víc tlačit na servisu a zlepšit se na příjmu," řekla nejlepší česká volejbalistka sezony Mlejnková.

Reprezentace žen má výrazně omlazený kádr. Mimo jiné chybí i bývalá opora Aneta Kocmanová-Havlíčková, která se letos z národního týmu omluvila a zápas sledovala v hledišti. "Důležité je, že mladé dostanou šanci, aby získaly sílu. Mají talent, ale musí na sobě pracovat, bez toho to nejde. Uvidíme, jak budou pokračovat," řekla.

V aktuální sestavě jsou například sedmnáctiletá Gabriela Orvošová a tři dvacetileté hráčky. "Sedíme si dobře a bude to lepší a lepší," věřila Purchartová. "Sehráváme se postupně, potřebuje to čas," přidala jednadvacetiletá Mlejnková.

Evropská liga volejbalistek v Praze - skupina C:
ČR - Španělsko 3:0 (20, 16, 21)
Rozhodčí: Stanisic (Švýc.), Gall (ČR). Čas: 74 min.
Sestava a body ČR: Valková 4, Kossányiová 11, Purchartová 7, Toufarová 4, Mlejnková 10, Strušková 10, libero Dostálová - Nová, Kopáčová 4, Baumruková, Orvošová 1, libero Vaňková. Trenér: Pommer.
Nejvíce bodů Španělska: Segurová 8, Riverová 7.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme