‚Patnáctkrát nás porazí, ale v jednom zápase je šance.‘ Češi chtějí znovu překvapit favorita

Čeští volejbalisté budou na mistrovství Evropy bojovat o postup do čtvrtfinále. V cestě mezi nejlepších osm celků šampionátu jim stojí jeden z nejlepších týmů současnosti Srbsko.

Antverpy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace na ME.

Česká volejbalová reprezentace na ME. | Zdroj: CEV

„Zařadil bych je do té první třídy – Itálie, Rusko, Polsko, Srbsko. Je to horký favorit na medaili,“ vyjmenoval asistent trenéra Jan Svoboda největší favority evropského šampionátu, mezi které řadí i osmifinálového soupeře českého týmu.

Přehrát

00:00 / 00:00

České volejbalisty čeká na mistrovství Evropy osmifinále proti favorizovanému Srbsku. Více v reportáži Petra Kadeřábka

S jedním z celků první třídy už se Češi na turnaji utkali, s Polskem utrpěli dosud nejtěžší porážku.

„I ta prohra s Poláky k něčemu byla. Otevřelo nám to oči a zjistili jsme, že s takovými týmy musíme hrát odvážněji. Cítím to podobně jako před dvěma lety, kdy jsme šli na Francii. Tehdy byli také favorit, ale stát se může všechno,“ připomněl smečař Donovan Džavoronok dva roky starou senzační výhru národního týmu nad Francií.

Jako hráč zažil největší úspěch českého volejbalu, teď Polák pomáhá reprezentaci v roli trenéra

Číst článek

Právě tato zkušenost dává Čechům jistotu, že ani Srbsko nemusí být nepřekonatelným soupeřem

„Je to srovnatelná situace. Pravděpodobně nás patnáctkrát porazí, ale v jednom zápase máme šanci. Pokud podáš absolutně top výkon a nachytáš soupeře v momentu, kdy se mu úplně nechce hrát a podcení tě, tak se to povede,“ věří v další překvapení Svoboda.

Češi na turnaji vyhráli jen sudé zápasy. Druhý s Estonskem, čtvrtý s Nizozemskem a ten šestý hrají právě v sobotu od 17.30 proti Srbsku. Průběh osmifinále vám přiblížíme na Radiožurnálu v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme