Startují semifinále volejbalistů i volejbalistek, liberecký klub má zástupce v obou kategoriích

Ve volejbalové extralize mužů i žen ve středu začnou semifinálové série. Hned dvě utkání se budou hrát v Liberci – ženy Dukly vyzvou v 16.00 obhájkyně titulu z Prostějova a v 19.00 nastoupí liberečtí muži proti Kladnu.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté Českých Budějovic dosáhli na mistrovský titul

Volejbalová extraliga (ilustrační foto). | Foto: Josef Vostárek

Právě série mezi Libercem a Kladnem na sebe poutá velkou pozornost. V semifinále se spolu oba celky utkaly už v minulých dvou letech a pokaždé postoupilo Kladno.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startují semifinále volejbalistů i volejbalistek, liberecký klub má zástupce v obou kategoriích

„Dvakrát jsme s nimi prohráli v semifinále, letos chceme postoupit do finále a uděláme pro to všechno. Opět si myslím, že to bude v téhle sérii o tom, kdo bude důslednější, pečlivější a agresivnější,“ myslí si trenér Dukly Liberec Michal Nekola.

Liberec sice skončil v základní části výš než Kladno, ale vzájemná utkání dopadla lépe pro Středočechy. Ti si sami příliš nedokážou vysvětlit, proč se jim proti Dukle v posledních letech tak daří.

Soutěž plná překvapení. Volejbalová extraliga je před play-off nejvyrovnanější za poslední roky

Číst článek

„Nedovedu říct, proč se nám proti Liberci hraje líp. Umíme s nimi prostě hrát. Umíme s nimi hrát lépe než třeba teď s Brnem,“ říká kladenský smečař Tomáš Hýský a připomíná vyrovnanou čtvrtfinálovou pětizápasovou sérii s Brnem, která Kladno stála sice hodně sil, ale zároveň se v ní Středočeši velmi dobře rozehráli.

Olymp proti Šelmám

To samé platí třeba i pro volejbalistky pražského Olympu, které až v pátém zápase udolaly brněnské Šelmy a teď nastoupí proti lídrovi základní části Olomouci.

„Myslím, že je pro nás i docela plus, že jsme odehrály tak kvalitní zápasy ve čtvrtfinále. Jsme teď docela rozjeté, tak uvidíme, jak to bude na Olomouc platit,“ přemýšlí blokařka Pražanek Barbora Puchartová.

Duel Olomouc – Olymp začne v 18.00 stejně jako souboj mezi muži Českých Budějovic a Ostravy.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme