Jako fotbalová Barcelona. Volejbalista Hadrava si pochvaluje přestup do italské Civitanovy

Volejbalový reprezentant Jan Hadrava si splnil sen. Přestoupil totiž do nejlepšího klubu světa, italské Civitanovy. Na jih Itálie odjel před necelými dvěma týdny a zatím je se svým novým působištěm nad míru spokojený

Tento článek je více než rok starý.

Civitanova (Itálie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Universál Jan Hadrava

Universál Jan Hadrava | Zdroj: Profimedia

„Je to tady super. Zrovna jsme byli na pláži, třicet stupňů, každý den bez mráčku kromě dvou dnů, kdy tu pršelo,“ popisuje pro Radiožurnál z jihu Itálie Jan Hadrava.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jako fotbalová Barcelona. Volejbalista Hadrava si pochvaluje přestup do italské Civitanovy

Nadšený ale není jen z tamního počasí. Civitanova platí za jednu z nejlepších organizací světového volejbalu. Je to něco podobného, jako kdyby fotbalista přestoupil do Barcelony, a tomu taky odpovídá zázemí klubu.

„Věděl jsem, že servis a všechno zázemí tu bude super, ale i tak je člověk překvapen, čím disponují a jak je o hráče postaráno. Lékařská prohlídka na začátku trvala čtyři hodiny včetně kondiční části, zátěžového testu, fyzioterapeut si mě prohlédl, vyšetřili mě ultrazvukem, který máme přímo v hale vlastní,“ vypráví Hadrava.

Díky spojení veřejného a soukromého sektoru se v Ostravě do tří let dočkají haly na míčové sporty

Číst článek

Po zdravotní prohlídce se Hadrava zapojil do tréninku a kondiční přípravy týmu a seznámil se i s největšími hvězdami včetně Kubánce Osmanyho Juantroreny, který je pro Civitanovu něco jako Lionel Messi pro fotbalovou Barcelonu.

„Má hvězdné móresy, ale se mnou normálně funguje, bavili jsme se a se všemi z týmu je v pohodě,“ říká český volejbalista.

Jenže v tom bavení se může být pro Jana Hadravu problém. Příliš mu totiž nepomůže, že kromě angličtiny se domluví i španělsky, francouzsky nebo polsky.

„Právě že vůbec. Celá Itálie je vyhlášená tím, že u hráčů i trenérů je prvním jazykem italština. Ale rozumím víceméně všemu, horší to je s mluvením, ale lepší se to. Uvidíme, co bude postupem času,“ vyhlíží budoucnost ve slavném klubu Jan Hadrava.

Petr Kadeřábek, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme