Vojbalový univerzál Hadrava odchází do jednoho z nejlepších klubů světa. Zahraje si za Civitanovu

Volejbalista Jan Hadrava si splnil sen a zahraje si italskou ligu. Český univerzál podepsal roční smlouvu s hvězdným týmem Lube Civitanova, celkem úřadujících vítězů Ligy mistrů i mistrovství světa klubů.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Universál Jan Hadrava

Universál Jan Hadrava | Zdroj: Profimedia

Přestup osmadvacetiletého reprezentanta do jednoho z nejlepších celků světa lze považovat za velkou „bombu“. „A doufám, že i herně to bude velká bomba,“ věří Hadrava. Do Itálie odchází po čtyřletém působení v polském Olsztynu.

„Je pro mě velkou ctí a příležitostí měřit se s nejlepšími v italské lize. Zvláště, když mám šanci to dělat v jednom z nejlepších klubů světa, ne-li v současnosti absolutně nejlepším. Už se téhle výzvy a zkušenosti nemůžu dočkat,“ uvedl český volejbalista.

Nejlepším českým volejbalistům brzdí kariéru reprezentace. Vadí jim termíny, shodují se

Číst článek

Naplnila se tak jeho dlouholetá touha hrát v Itálii. Přitom na svého italského manažera netlačil, že má hledat angažmá jen na Apeninském poloostrově. „Vyloženě ne. Chtěl jsem zůstat v Polsku,“ řekl Hadrava. Nabídky měl ale i z Ruska a Turecka.

Před třemi týdny mu pípla zpráva, v které stálo, že o něj stojí Civitanova. „Psal jsem manažerovi, jestli to je pro mě, jestli se nepřeklepl. A on napsal, že to je samozřejmě pro mě,“ vyprávěl Hadrava. Vzal si chvilku na rozmyšlenou a v pondělí smlouvu podepsal. „Kdybych tu šanci nevyužil, tak bych si to vyčítal do konce života,“ dodal osmadvacetiletý hráč.

Na postu univerzála bude o místo na palubovce bojovat s Kamilem Rychlickým z Lucemburska. „Kdo bude líp trénovat a hrát, bude hrát. Takhle mi to manažer řekl a doufám, že to tak bude. Mám životní šanci se ukázat,“ doufá Hadrava.

Italská nejvyšší soutěž je považována za nejlepší na světě. Pro Hadravu by přestup měl znamenat i lepší podmínky. „Vzhledem k současné situaci s koronavirem je to smlouva hodně solidní, srovnatelná s Polskem. Jdu do Itálie poprvé, nemám tam ještě takové jméno. Jdu se ukázat,“ prohlásil a doplnil, že vylepšení podmínek smlouvy bude záviset na jeho výkonech: „Když to půjde dobře, tak nárůst může být dramatický.“

V Česku hrál naposledy v liberecké Dukle. Jeho první zahraniční štací bylo od roku 2014 francouzské Nantes, odkud v roce 2016 přešel do Olsztynu.

Možná kvůli nástupu do elitního klubu nestihne červnové reprezentační soustředění. Jinak je ale připraven za národní tým hrát dál a těší se na spolupráci s novým koučem Jiřím Novákem. „Bude to nová zkušenost a doufám, že to ukážeme příští rok v Evropské lize a hlavně doma na mistrovství Evropy,“ dodal Hadrava.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme