Český volejbal oslavuje návrat Krále. Jeden z nejlepších blokařů je zpět v extralize

Česká volejbalová scéna zažila jeden z velkolepých návratů a fanoušci halového sportu prožívají podobnou situaci, jako kdysi ti fotbaloví, když se vracel Tomáš Rosický. Patnáct let sbíral úspěchy po celé Evropě, teď extraliga přivítala zpět Jiřího Krále, vítěze Ligy mistrů nebo italského titulu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalista Jiří Král (uprostřed)

Volejbalista Jiří Král (uprostřed) | Zdroj: Profimedia

V roce 2006, jako teprve třetí český volejbalista vyhrál s italským Trevisem Ligu mistrů. Úspěchy sbíral na klubové úrovni i v italské Padově a Veroně. Své umění ale prokazoval i v řeckém Iraklisu, tureckém Halkbanku a francouzských klubech z Buauvais a Cannes.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalista Král se rozpovídal o návratu do extraligy. Co ho zaujalo si poslechněte v příspěvku

Bilancování však před návratem domů žádné nepřišlo. Teď se blokař Král vrátil do české extraligy a hned vítězně. „Rozhodl už pokročilý věk. Blíží se konec kariéry, rodina, všechno možné. Já jsem nikdy neměl ambice zůstavat v zahraničí nastálo a těšil jsem se domů,“ vysvětlil pro Radiožurnál osmatřicetiletý Král.

„Prostě to přišlo. Já už jsem to tak bral rok od roku a teď konečně přišel návrat domů, takže žádné velké bilancování nebylo,“ vysvětluje hráč, který v české extralize končil po zisku titulu s Odolena Vodou.

Čínská olympijská vítězka ve volejbale dostala čtyřletý distanc. Loni byla pozitivně testována na EPO

Číst článek

Teď si ale vybral za své nové působiště tým pražských Lvů a to přesto, že nabídek na smlouvu měl celou řadu. Líbilo se mu jednání vedení klubu i to, že pracuje s mladými hráči, kterým může předávat své zkušenosti a hned po prvním kole si své rozhodnutí pochvaloval.

„Opravdu se potvrzuje to, co jsem čekal i před sezonou. Tady jsou mladí kluci a jsou draví a to se mi hrozně líbí. Mě už to taky trochu strhlo,“ řekl po překvapivé výhře 3:2 na hřišti Kladna.

Král je je v týmu Lvů jasně nejstarším hráčem, ale v extralize bude potkávat své vrstevníky, s kterými už před lety nastupoval v reprezentaci. „Je jich dost, ale jen se potvrzuje, že ta doba odchodu do důchodu se prodlužuje, protože jde pořád hrát. Jde hrát pořád dobře i do pokročilejšího věku,“ dodal.

A tak může Jiří Král v extralize ještě nějaký ten rok ukazovat, proč patřil svého času mezi nejlepší blokaře v Evropě.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme