Čeští juniorští volejbalisté jsou příslibem do budoucna. ‚Věřím, že se dostaneme i pod olympijské kruhy.'

Čeští volejbalisté mají stříbrné medaile z juniorského mistrovství Evropy a současný výběr do 20 let patří ve své kategorii i k nejlepším na světě. Vždyť v minulých letech získal medaile v kategoriích do 19, respektive 18 let. Až tahle generace doroste do seniorského věku, mohla by český volejbal poprvé v historii dostat na olympijské hry.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká juniorská volejbalová reprezentace na mistrovství Evropy v Haagu

Česká juniorská volejbalová reprezentace na mistrovství Evropy v Haagu | Foto: Facebook Český volejbal

„Myslím si, že tenhle tým se hodně povedl. Máme úspěchy díky tomu, jaký jsme tým. Věřím, že se jednou dostaneme i pod olympijské kruhy,“ říká univerzál Marek Šotola.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mladí čeští volejbalisté doufají, že se jednou podívají i na olympiádu

Ten díky tomuto úspěchu stráví se svými spoluhráči ještě jeden rok v juniorské kategorii, protože budou hrát mistrovství světa. Tenhle úspěšný tým by měl jednou tvořit hlavní část dospělé reprezentace.

„Ono už se tak v podstatě děje, protože s nimi za týden odjíždím s Michalem Nekolou, kde je šest hráčů nominovaných do přípravy A reprezentace a dostanou příležitost měsíc s ní trénovat,“ vysvětluje trenér Jan Svoboda.

Pro český volejbal jsou to radostné vyhlídky a příslib toho, že se časem objeví čeští hráči i na olympijských hrách. Jenže cesta na ně je nejen dlouhá, ale také značně komplikovaná.

„Jde tam minimum týmů z Evropy. Pravidla, jak je stanovila Světová volejbalová federace, nás ani nepustí do kvalifikace,“ popisuje bývalý předseda volejbalového svazu Zdeněk Haník.

Nejdříve by tedy musel český tým vybojovat velký úspěch mezi seniory, aby se vůbec do kvalifikace o olympijské hry dostal.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme