Místo univerzála nahrávač. Neobvyklé střídání volejbalistům Kladna na úvod extraligy nepomohlo

Volejbalisté Kladna úvodní zápas nové extraligové sezóny nezvládli. V souboji dvou favoritů celé soutěže měly herně navrch České Budějovice a vyhrály na palubovce středočeského celku 3:1 na sety.

Kladno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Fortuník na lavičce Kladna

Milan Fortuník na lavičce Kladna | Zdroj: facebook VK Kladno

„Že jsme prohráli 1:3 doma, to by se nemělo stávat, ale na druhou stranu jsme to nezabalili a byli jsme schopní vrátit se do zápasu. Oceňuju, že jsme nehodili flintu do žita,“ potěšilo kapitána Kladna Tomáše Hýského po porážce od Českých Budějovic.

Ve volejbalové extralize bude pomáhat jestřábí oko, mistři z Karlovarska výrazně obměnili kádr

Číst článek

Na obou celcích byla vidět nerozehranost daná úvodem soutěže. Jihostroj ale přeci jen méně chyboval, vyhrál úvodní sadu v těsné koncovce a v té druhé rychle kladenským odskočil.

Trenér Fortuník chtěl zastavit nápor soupeře a tak se odhodlal k zajímavému střídání. Místo univerzála, nejúdernějšího hráče moderního volejbalu, poslal na hřiště k Filipu Habrovi druhého nahrávače Jan Hrdého.

„Filip Habr hrával ‚účko‘ (univerzála, pozn. red) a my jsme už v přípravě zkoušeli, že tam dáme druhého nahrávače a on v tu chvíli třikrát smečuje,“ vysvětluje svůj neobvyklý tah Milan Fortuník.

„Tým byl v tu chvíli v takovém průšvihu, Budějovice vedly asi o 10 bodů, v tu chvíli už je jedno, po čem sáhneš, šlo o to zastavit je a zkusit se vrátit do zápasu. Něco se udělat muselo,“ říká trenér Kladna.

Kladno sice snížilo náskok, ale soupeře nezaskočilo a není se co divit. Filip Habr totiž dlouhá léta působil právě na jihu Čech a zkušení borci Jihostroje si ho velmi dobře pamatují

„Nepřekvapilo mě to, protože on je hrozně lačný útočník a útočí velice dobře. Jednou v play-off jsme ho zkoušeli i na post univerzála, takže když má člověk takového hráče na hřišti, proč to nevyzkoušet,“ přemýšlel kapitán Českých Budějovic Radek Mach.

Jeho tým vyhrál a Kladno má před sebou dost práce. Pokud nebude chtít trenér Fortuník zkoušet další experimenty, musí Středočeši zlepšit hru ve všech herních činnostech.   

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme