České volejbalistky zdolaly Chorvatky i v kvalifikaci Ligy národů a jsou dva sety od semifinále

České volejbalistky zvládly vítězně vstup do kvalifikace o Ligu národů. Stejně jako ve finále Evropské ligy si i v Limě poradily s Chorvatskem 3:1 po setech 20:25, 25:12, 25:16 a 25:15, což je přiblížilo postupu do semifinále. Ve druhém utkání skupiny potřebují s domácím Peru uhrát dva sety.

Tento článek je více než rok starý.

Lima/Peru Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky.

České volejbalistky. | Foto: Radek Petrášek | Zdroj: ČTK

Podobně jako v sobotu ve Varaždínu ztratily Češky s Chorvatkami první set, i když do utkání dobře vstoupily a vedly 6:2. V polovině sady ale svěřenkyně řeckého kouče Jannise Athanasopulose prohrávaly 12:16 a ztrátu už nedohnaly. Na bloku mezitím vystřídala Holásková Purchartovou. „Po první deseti bodech přišel výpadek. Soupeřky nás tlačily servisem a my jsme se s tím prali, ale hlavně jsme se nechovali jako tým,“ popsal na svazovém webu kouč Athanasopulos.

České volejbalistky po sedmi letech vyhrály Evropskou ligu, ve finále porazily domácí Chorvatky

Číst článek

„První set jsme se trošku ještě rozkoukávaly a byly trošku mimo hru, ale naštěstí jsme se do ní vrátily a od druhého setu jsme předváděly naši hru, s kterou jsme dokráčely k důležitému vítězství,“ oddechla si nahrávačka Pavla Šmídová.

Na začátku druhé sady se volejbalistkám nedařilo, ale k obratu zavelela kapitánka Šmídová a výborným servisem snížila z 0:5 na 4:5. Po blocích Trnkové a Mlejnkové už Češky vedly 10:7 a ve zbytku sady na palubovce dominovaly.

Ve druhé sadě vydržel vyrovnaný průběh do stavu 11:11, ale pak bodovala nejužitečnější hráčka Evropské ligy smečařka Kossániyová, která využívala zlepšené obrany v poli.

V závěrečné sadě už měly volejbalistky hru pod kontrolou. Smečařka Mlejnková se dostala na patnáct bodů, Kossániyová a Orvošová měly o jeden méně. Esy se blýskly Orvošová, Holásková a Šmídová, která zápas blokem ukončila.

„Pokud chceme být v budoucnu lepší tým, nesmíme si dovolit výpadky jako v prvním setu. To přijde společně s dalšími zápasy a tréninky. Jsme spolu teprve dva měsíce, ale myslím, že jsme na dobré cestě. Každým dnem se zlepšujeme,“ řekl Athanasopulos a věřil i ve výhru nad Peru. „Chceme do semifinále,“ přiblížil plány týmu.

Z tříčlenné skupiny B už mají v Limě jistý postup Argentina a Kanada, do elitní Ligy národů se kvalifikuje pouze vítěz turnaje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme