České volejbalistky v kvalifikaci na mistrovství Evropy porazily Finsko, stále tak mají šanci na postup

České volejbalistky vydřely v kvalifikaci mistrovství Evropy v Jindřichově Hradci výhru nad Finskem 3:2 po setech 25:17, 20:25, 18:25, 25:19 a 15:9 v tie-breaku. Svěřenkyně trenéra Zdeňka Pommera díky tomu drží naději na postup na zářijový šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Jindřichův Hradec (Aktualizováno: 21:46 5. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky při zápase proti Finsku v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy

České volejbalistky při zápase proti Finsku v rámci kvalifikace na mistrovství Evropy | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

Volejbalistky musí zvítězit také v posledním kole skupiny ve středu ve Švédsku. Aby ale nechyběly na mistrovství Evropy jako naposledy v roce 2005, musejí ještě doufat, že Estonky v jednom ze dvou zápasů se severskými celky zaváhají.

České volejbalistky v kvalifikaci na mistrovství Evropy znovu prohrály, Estonsku podlehly 2:3

Číst článek

„Rozhodli jsme bojovností. Za nepříznivého stavu to holky nevzdaly, doplňoval se celý tým a moc děkuju fanouškům,“ řekl Pommer České televizi.

Češkám patřil úvod a po výpadku ve druhém a třetím setu i koncovka. Využily výškovou převahu a zaznamenaly 17 bloků, přičemž šesti z nich si pomohly v tie-breaku. S 19 body byla nejvíce skórující domácí hráčkou sedmnáctiletá univerzálka Orvošová a smečařka Mlejková dala jen o bod méně.

Na nahrávce si odbyly reprezentační premiéru dvě hráčky - Kopecká zápas začala a od první třetiny třetí sady do něj naskočila Zatloukalová.

Oba celky se musely obejít bez opor, které vzhledem ke kolizi kvalifikace s klubovou sezonou neuvolnily jejich týmy. Češkám například chyběla smečařka Havelková a Finkám zase autorka 27 bodů z prvního utkání Vilponenová.

Na šampionát, který se koná v září v Turecku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku, už mají ze skupiny E jistý postup právě Finky. Ty dnes poprvé prohrály.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme