Českobudějovičtí volejbalisté podruhé porazili v Lize mistrů Fenerbahce, nedovolili mu ani set

Českobudějovičtí volejbalisté zaskočili v Lize mistrů Fenerbahce Istanbul i podruhé. V domácí hale turecký klub porazili dokonce 3:0 a upevnili si před ním třetí místo v tabulce. Dvě vítězství dokázali Jihočeši v elitní soutěži vybojovat po osmi letech. Ve středu v posledním šestém kole skupiny přivítají slavné Trentino.

Tento článek je více než rok starý.

České Budějovice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost volejbalistů českobudějovického Jihostroje

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice. | Zdroj: ČTK

Když 5. prosince českobudějovičtí hráči přivezli z Istanbulu výhru 3:2, věřili, že v domácí odvetě dokážou výkon zopakovat. A ve čtvrtek před 2300 diváky zahráli ještě lépe. Nedělali chyby, výborně útočili i bránili, zvládli dvě vypjaté koncovky 25:23 a poslední sadu získali čtyřbodovým rozdílem.

Jako v počítačové hře nebo ve filmu. Volejbalistům z klubu Lev Praha pomáhá nově speciální aplikace

Číst článek

„Je to hrozně super, fanoušci byli úžasní,“ radoval se dvacetiletý univerzál Marek Šotola, který byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „Rozhodlo, že jsme neudělali moc chyb. Byli jsme trpěliví, oni ne,“ vyzdvihl v rozhovoru s Českou televizí.

Pochvalu si vyslechl i od otce Miroslava, bývalého úspěšného blokaře Jihostroje. „Říkal, že jestli budu hrát takhle, že už ani do školy jezdit nemusím,“ dodal s úsměvem mladý volejbalista, který o dva zápasy v Lize mistrů přišel kvůli zranění.

Kolik stojí vrcholné sportovní akce v Česku? Rozdíly jsou značné, v rozpočtu i v návratnosti

Číst článek

Dnes byly České Budějovice v plné síle. Body spolehlivě přidávali na konto domácích i ostatní útočníci, Todua měl dokonce stoprocentní úspěšnost a druhý blokař Mach udělal jedinou chybu. Dařilo se i Michálkovi se Zmrhalem, vše pod dohledem španělského nahrávače De Ama a spolehlivého libera Kryštofa. Deseti bloky Jihočeši soupeře jasně předčili.

Oba týmy se od začátku vzájemně nepustily do trháku. První koncovku ukončil zkažený servis Fenerbahce, druhou na druhý pokus zakončil Zmrhal. První radost totiž Jihostroji sebralo jestřábí oko. Třetí dějství v polovině na chvíli zdramatizoval Hidalgo, který čtyřmi esy otočil stav 15:11 na 16:15. To však bylo ze strany tureckého mistra vše.

Na postup do čtvrtfinále Jihostroj nedosáhne. Z pěti skupin postoupí vždy vítězové a tři týmy z druhých míst, České Budějovice za Trentinem zaostávají už nyní o výhru a to má italský rival před sebou ještě dva zápasy.

Volejbalová Liga mistrů - 5. kolo skupiny A:
České Budějovice - Fenerbahce Istanbul 3:0 (23, 23, 21)
Rozhodčí: Luts (Belg.), Ferreira (Portug.). Čas: 83 min. Diváci: 2300.
Sestava a body Č. Budějovic: De Amo 2, Michálek 12, Mach 11, Šotola 10, Zmrhal 13, Todua 6, libero Kryštof - Křesťan, Mečkarov, Fila. Trenér: Dvořák.
Nejvíce bodů Fenerbahce: Hidalgo 19, Ter Maat 14.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme