Poslední krok do Ligy národů nevyšel. Volejbalisté prohráli s Portugalskem 1:3

Čeští volejbalisté si v příští sezoně prestižní Ligu národů nezahrají. Ve finále kvalifikačního turnaje v Portugalsku prohráli svěřenci trenéra Michala Nekoly s domácím týmem 1:3 po setech 25:18, 22:25, 19:25, 16:25. Mezi šestnáctičlennou světovou elitu tak postoupil soupeř.

Matosinhos Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Úspěšný trojblok české volejbalové reprezentace

Čeští volejbalisté se do Ligy národů neprobojovali | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Čeští reprezentanti na turnaji v Matosinhos vyhráli v základní skupině 3:0 nad Kubou i nad Chile, v sobotním semifinále porazili Estonsko 3:1. Psychická výhoda ale byla na straně Portugalců, kteří ve třech zápasech před finále neztratili ani set a vedle domácího prostředí jim hrály do karet i výhry v obou vzájemných duelech v letošní Evropské lize.

Volejbalisté oplatili Estonsku porážku, od Ligy národů je dělí jediná výhra

Číst článek

Českému týmu vyšel závěr úvodní sady, ale Portugalce prohra o sedm bodů nevyvedla z rovnováhy. Ve druhém setu si sami brzy vytvořili dostatečný náskok, ve třetím dějství pak po slabším začátku donutili protivníka k řadě chyb a otočili skóre.

Pečlivě bránili zejména univerzála Hadravu, který se v sobotním semifinále s Estonskem zaskvěl 27 body, ale tentokrát se musel spokojit s dvanácti.

Trenér Nekola se marně snažil otupit domácí nápor změnami v sestavě; jednou z nich byl právě příchod Fingera místo Hadravy, obrat nepřineslo ani střídání nahrávačů.

Českému týmu nevyšel ani úvod čtvrté sady a vidina postupu do Ligy národů se při pětibodové ztrátě začala rozplývat. Posledním českým vzepětím bylo snížení na 13:15, portugalský tým ale zpevnil bloky a za jásotu tribun si s jistotou došel pro postup.

Kvalifikace volejbalistů o postup do Ligy národů v Matosinhos (Portugalsko):
Finále:
Portugalsko - ČR 3:1 (-18, 22, 19, 16)
Rozhodčí: Guillet (Fr.), Nederhoed (Niz.). Čas: 117 min.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme