Volejbalisté jsou na mistrovství Evropy v osmifinále. Hadrava zaznamenal 10 přímých bodů z podání

Čeští volejbalisté vybojovali na mistrovství Evropy postup do osmifinále a vděčí za to zejména Janu Hadravovi, který ve čtvrtečním zápase s Černou Horou nasbíral nevídaných 39 bodů. V přímém souboji o play-off získali Češi potřebné dva sety, a byť nakonec prohráli 2:3, uhájili před černohorským týmem konečné čtvrté místo ve skupině D. V sobotu je čeká obhájce bronzu Srbsko.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterodam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalisté na favorita nestačili.

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy | Zdroj: www.cev.lu

Osmadvacetiletý univerzál Hadrava se postaral v klíčovém zápase pro oba týmy o valnou většinu bodů, jen ze servisu zaznamenal deset přímých bodů. Zápas nakonec vyhráli Černohorci, ale již za stavu 2:2 bylo jasné, že ani v případě vítězství nemohou Čechy o postup připravit.

Jen 18,5 hodiny dělí důležité zápasy Čechů na ME. ‚Kluci jsou dobře fyzicky připravení,‘ věří kouč Nekola

Číst článek

Z Amsterodamu se svěřenci Michala Nekoly přesunou do Antverp a proti Srbsku, semifinalistovi loňského světového šampionátu, se pokusí v sobotu projít do čtvrtfinále. Měli by tak šanci obhájit sedmé místo.

Univerzál polského Olštýna Hadrava byl ve čtvrtek k neudržení a s celkovým počtem 21 es se dostal na druhé místo celého evropského šampionátu. Lepší je pouze domácí Nimir Abdel-Aziz (24). I v tabulce nejvíce bodujících hráčů figuruje Hadrava před závěrečnými dvěma zápasy základních skupin v popředí na třetí příčce.

Hadravův koncert za koncovou čárou rozhodl oba vítězné sety, tedy druhý a čtvrtý, v němž šlo oběma týmům o všechno. Povedla se mu třeba i čtyřbodová šňůra přímých bodů. Vyrovnaný souboj vyvrcholil v tie-breaku, který vyhráli Černohorci 15:13.

Ti se sice rozloučili s turnajem výhrou, ale při premiérové účasti na mistrovství Evropy jim postup do play-off unikl. Čeští volejbalisté skončili ve skupině D čtvrtí před Černou Horou o jeden bod a za polskými mistry světa, domácím Nizozemskem a Ukrajinou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme