Čeští volejbalisté se přesunuli do Amsterodamu. ‚Oba zápasy budou hodně důležité,‘ ví Hadrava

Čeští volejbalisté mají před sebou poslední dva zápasy základní skupiny mistrovství Evropy. Ve 20 hodin vyzvou domácí Nizozemsko a ve čtvrtek se utkají s Černou Horou. Už teď propočítávají, jaké výsledky je posunou do vyřazovací fáze turnaje.

Amsterodam Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český volejbalista Jan Hadrava

Český volejbalista Jan Hadrava | Zdroj: ČTK

„Oba zápasy budou hodně důležité a může se rozhodovat do posledního míče,“ uvědomuje si universál Jan Hadrava. O pořadí v tabulce totiž rozhoduje nejprve počet výher, pak dosažené body, při rovnosti dojde na poměr setů a pokud ani ten nerozhodne, bude se počítat i poměr vše míčů. A na tuhle variantu může reálně dojít.

Volejbalisté dostali lekci od mistrů světa, proti Polsku neuhráli ani set

Číst článek

„Určitě každý sleduje, jak hrají soupeři, ale myslím si, že je brzy. Pravděpodobně pře posledním zápasem budeme vědět, jestli potřebujeme vyhrát, což chceme v každém zápase. Já osobně na to ale moc nekoukám. Pro nás byl už předtím jasný cíl, které týmy chceme porazit a tyto dva, co nás teď čekají, Holandsko a Černá Hora, mezi ně patří,“ říká Radiožurnálu jeden z trenérů Dalibor Polák.

V případě, že se jeho slova naplní, tak Češi s přehledem postoupí. Poslední duel s Polskem ale srazil sebevědomí českých hráčů. Po nevydařeném utkání s mistry světa se navíc museli stěhovat. Ovšem změna prostředí právě v tuto chvíli přišla vhod.

„Myslím si, že každá změna je teď pro kluky super a myslím si, že jsme vyměnili hotel za lepší, takže to je v pořádku,“ usmívá se Dalibor Polák a stejný názor mají i samotní hráči. Navíc cesta nebyla nijak náročná. Z Rotterdamu do Amsterdamu je to autobusem slabá hodinka

„Doufám, že nás to nakopne. Cesta určitě nebude hrát roli z pohledu únavy a tak. Když jsme jednou jeli první den na trénink, tak jsme to jeli 40 minut a teď jsme jeli 50, takže to není skoro žádný rozdíl. Tady je víceméně všechno blízko,“ popisuje spokojeně Jan Hadrava.

Nizozemci, tedy středeční soupeř českých volejbalistů, sice cestovali už o den dřív a v hale, kde se hraje, před šampionátem trénovali, ale zase mají v nohách večerní těžký zápas s Estonskem. Kdo bude večer v lepší formě, vám přiblížíme od 20 hodin v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme