Čeští volejbalisté zvládli klíčový duel s Černou Horou a přiblížili se postupu ze základní skupiny

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy splnili roli favorita, v Ostravě zdolali Černou Horu 3:0 po setech 30:28, 25:23, 25:10 a jsou blízko osmifinále. Ve skupině B mají na kontě dvě výhry a dvě prohry, dohromady sedm bodů a v tabulce jsou třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání volejbalového ME Česko - Belgie

Utkání volejbalového ME Česko - Belgie | Foto: Vladimír Pryček | Zdroj: ČTK

Šampionát svěřenci trenéra Jiřího Nováka začali páteční překvapivou výhrou 3:1 nad obhájci stříbra z minulého ME Slovinci, v sobotu ale podlehli 1:3 Bělorusku a v neděli byli blízko k výhře nad Bulharskem, měli mečbol, ale nakonec získali bod za prohru 2:3.

Volejbalisté měli proti Bulharsku mečbol, nakonec berou jen bod za porážku 2:3 na sety

Číst článek

„Byly to nervy a je to tam,“ řekl kouč Novák v České televizi. „Dobře jsme dva sety útočili, ale míň bránili. Rozjelo se to ve druhém setu a naštěstí to pokračovalo až do konce,“ dodal.

Na nahrávce začal Bartůněk, který naskočil od druhého setu proti Bulharům, a dařilo se mu. Půlku prvního setu ale volejbalisté za soupeři zaostávali. Poprvé šli do vedení 15:14, ale vyrovnaný byl set až do koncovky. Češi odvrátili tři setboly a sadu získali po servisu Galabova 30:28.

Ve druhém dějství už se zdálo, že domácí mají utkání pod kontrolou, Podáním odtahovali hráče Černé Hory od sítě a vedli už 23:16, ale po výpadku na příjmu to bylo najednou jen o bod. V koncovce dvakrát otřel Hadrava míč o blok a set uzavřel.

Po dvou dramatických koncovkách už volejbalisté ve třetím setu k nadšení publika dominovali. Dali několik es a po bloku smečaře Vašiny sadu získali rozdílem patnácti bodů.

O postupu českého týmu do osmifinále, kam se dostanou čtyři celky ze šestičlenné skupiny, budou rozhodovat zápasy Bělorusů s Černou Horou a s Bulharskem. Domácí volejbalisté mají ve středu den volna a ve čtvrtek je čeká neporažená Itálie.

Volejbalové Euro vedle Česka hostí tři další země - Finsko, Estonsko a Polsko, kde v Katovicích šampionát vyvrcholí.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme