Je v našich silách, abychom postoupili, věří kapitán volejbalistů Janouch před klíčovým zápasem

Čeští volejbalisté si na evropském šampionátu prohrou s Ukrajinou zkomplikovali cestu do vyřazovacích bojů. Sice je v neděli čeká teprve druhý duel z pěti v základní skupině, ale právě souboj s Estonskem bude zřejmě rozhodující v boji o postup do osmifinále.

Tento článek je více než rok starý.

Rotterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká volejbalová reprezentace na ME.

Česká volejbalová reprezentace na ME. | Zdroj: CEV

„Myslím, že tenhle zápas už může být rozhodující v tom, jestli šance na postup ještě bude, nebo ne,“ je přesvědčen Michal Nekola.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je v našich silách, abychom postoupili, věří kapitán volejbalistů Janouch před klíčovým zápasem

Češi se totiž následně střetnou s největším favoritem šampionátu, úřadujícími mistry světa z Polska, pak s Nizozemskem, které je v domácím prostředí velmi silné, a na závěr s outsiderem skupiny Černou Horou. K postupu tak vede cesta přes povinné vítězství v posledním duelu a v tom nedělním proti Estonsku.

„Estonsko známe z minulého roku. Věkově mají jeden z těch zkušenějších týmů, mají zkušeného nahrávače, obrovskou věž na smeči. Netroufám si nic říct, ale určitě je v našich silách, abychom postoupili,“ věří kapitán Jakub Janouch.

Je to splněný sen, říká volejbalista Moník, který díky změně postu hraje na mistrovství Evropy

Číst článek

Z posledních tří vzájemných duelů vyhráli Estonci dva, na hřišti budou mít výškovou převahu a v přesile budou i v hledišti. Zatímco český tým přijely do Rotterdamu podpořit dvě desítky fanoušků, Estonců je v hale Ahoy kolem dvou tisíc a při zápase dokáží vytvořit bouřlivou kulisu.

„Hodně se na to těším, protože jsem to vůbec nezažíval. Když jsme hráli třeba v juniorech, tak tam přišlo třeba padesát lidí, když to přeženu. I za to jsem byl rád, když tam byl kdokoliv. Je fajn hrát před lidmi, člověk vidí, že je ten sport baví. Že to není jen o fotbalu a hokeji, ale i o volejbale,“ těší se na utkání v bouřlivé atmosféře benjamínek týmu Oliver Sedláček.

Zápas Česko - Estonsko začne v 19.00 a Radiožurnál vám ho přiblíží v reportážních vstupech.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme