‚Měl šťávu a ukázal, že je extratřída.‘ Volejbalisty do osmifinále mistrovství Evropy dotáhl Hadrava

Čeští volejbalisté postoupili do osmifinále mistrovství Evropy. V rozhodujícím duelu potřebovali proti Černé Hoře uhrát dva sety, a přestože prohrávali už 1:2, dokázali kýženou účast ve vyřazovací fázi vybojovat. Největší podíl na tom měl Jan Hadrava.

Tento článek je více než rok starý.

Amsterdam Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Universál Jan Hadrava

Universál Jan Hadrava | Zdroj: Profimedia

„Hrál parádně a držel nás dneska nad vodou. Kdybychom ho neměli, tak by to možná dopadlo jinak,“ přiznal Radiožurnálu po utkání s Černou Horou kapitán národního týmu Jakub Janouch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalisty do osmifinále mistrovství Evropy dotáhl universál Hadrava. Více si poslechněte v reportáži Petra Kadeřábka

Hadrava byl ústřední postavou celého utkání. Když Češi potřebovali získat bod, nahráli dlouhovlasému universálovi a ten se takřka nemýlil.

I trenér Michal Nekola, který se nikdy nechce vyjadřovat k výkonu jednotlivců, teď udělal výjimku: „Honza měl šťávu, měl drive, měl tah na bránu a ukázal, že je extratřída. Dotáhl tým do osmifinále.“

Hadrava byl v utkání pro český tým nepostradatelný, podobně jako pro basketbalisty Tomáš Satoranský. Taky hraje nejlepší ligu světa, taky se nebojí vzít na sebe odpovědnost v rozhodujících chvílích.

Musíme hrát trpělivěji, nabádá po postupu do osmifinále mistrovství Evropy rekordman Hadrava

Číst článek

V zápase zaznamenal celkem 39 bodů, z toho deset jich byly esa z podání. „V Polsku se mi podařilo dvakrát devět, takže tohle je můj rekord – deset es. Upřímně jsem to neřešil, pak mi to říkali kluci. Jsem rád, že jsme postoupili,“ nadřazuje týmový úspěch nad osobní statistiky Jan Hadrava.

Přesto právě hráč Olsztynu je v popředí bodování celého šampionátu. V počtu es je druhý za Nimirem z Nizozemska, celkem zaznamenal v pěti zápasech 111 bodů, což ho řadí po základních skupinách na třetí místo.

Teď ho a s ním celý český tým čekají vyřazovací boje, kde budou Češi outsiderem, ale s v takové formě hrajícím Hadravou mohou i tak dojít daleko. „To nevím. Když dá Hadra osm es v každém setu, tak možná jo,” usmíval se Jakub Janouch. Osmifinále Česko – Srbsko se bude hrát v sobotu od 17.30 v belgických Antverpách.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme