‚Odvážný výkon, na hraně rizika.‘ Trenér volejbalistů Nekola svůj tým navzdory porážce chválil

Čeští volejbalisté do čtvrtfinále mistrovství Evropy nepostoupili. Se Srbskem sice bojovali, ale nakonec favoritovi podlehli 0:3 po setech 29:31, 21:25 a 18:25. Jak ale řekl trenér národního týmu Michal Nekola v rozhovoru pro Radiožurnál, Češi se za svůj výkon nemusí stydět.

Tento článek je více než rok starý.

Antverpy Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč českých volejbalistů Michal Nekola

Kouč českých volejbalistů Michal Nekola | Zdroj: Profimedia

Jak podle vás obstál český tým v souboji s jedním z favoritů na titul mistrů Evropy?
Celé utkání jsme odehráli se vztyčenou hlavou. Škoda, že se nám v prvním setu nepovedlo ubránit o jeden balón navíc nebo trefit eso. Tahalo se to až přes třicet bodů, ale kluci hráli odvážně, na hraně rizika a s minimem chyb. Tak, jak bychom si to představovali. Srbové nás bohužel ubránili, a právě jejich obrana byla dnes rozhodující.

Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy zaskočili Srbsko jen v prvním setu. Favorit vyhrál 3:0

Číst článek

Byl zlomovým okamžikem duelu závěr prvního setu, kdy jste měli řadu setbolů, ale nedokázali jste je využít?
Mohl to být klíčový moment, Srbové nehráli v prvním setu úplně ideálně. Myslím, že jsme je zaskočili jak dobrým servisem, tak odvážnou hrou. Udělali pár chyb, se kterými asi nepočítali, ten set jsme si možná i zasloužili vyhrát. Ale takový je sport a Srbové ukázali, jak jsou velký tým. Do konce zápasu už nás mačkali a zaslouženě vyhráli.

Co se vám honilo hlavou, když Jan Hadrava dotáhl úspěšnými servisy první set až k setbolu? Nevybavila se vám v ten moment dva roky stará vzpomínka na senzační osmifinálový úspěch s Francií?
Měl jsem dobrý pocit už před začátkem utkání. Kluci byli namotivovaní, nahecovaní a věřil jsem, že odehrajeme dobré utkání, což se potvrdilo. Hadrava začal zápas výborně hned dvěma esy a celý set to bylo vyrovnané, vedení se přelévalo ze strany na stranu.

Je celkové třinácté místo odpovídající tomu, jaký tým Češi přivezli na mistrovství Evropy?
Myslím, že ano. Tým se hodně obměnil od minulého mistrovství Evropy před dvěma lety. Opět jsme dokázali postoupit do osmifinále, které jsme proti skvělému týmu odehráli se vztyčenou hlavou. Takže věřím, že tým na sobě bude pracovat a dál se bude vyvíjet.

Petr Kadeřábek, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme