České volejbalistky by před zápasem s Němkami jeden vyhraný set braly, přesto je prohra mrzí

Česká ženská volejbalová reprezentace prohrála na mistrovství Evropy v bulharském Plovdivu s Německem 1:3 na sety. Hráčky po utkání těžko hledaly slova. Zklamání pro ně byla především ztráta závěru prvního setu, kdy český tým mohl jít do vedení 23:22.

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv (Bulharsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalové utkání Česko - Španělsko

Zápas české volejbalové reprezentace | Foto: STOYAN NENOV | Zdroj: Reuters

Paradoxně lepší výkon podaly české hráčky v utkání, ve kterém nevybojovaly ani bod. S Německem se držely až do vyrovnaných koncovek. Dvě ztratily stavem 23:25. 

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistky podaly dobrý výkon, ale s favorizovanými Němkami prohrály

Předtím bychom hodnotily jeden vyhraný set s Němkami jako úspěšný, ale když po zápase vidíme, že jsme v každém setu byly tak blízko, tak nás to spíš mrzí,“ říká česká volejbalistka Veronika Dostálová. Po zbytečně prohrané koncovce se Dostálová, která hraje na postu libera, dívala po utkání na výsledkovou tabuli se smíšenými pocity.

Libero české volejbalové reprezentace se snaží udržet svoji mysl v o nastavení. Spíš než nepodařených začátků jednotlivých setů s Německem si všimla, že se ona a její spoluhráčky vždy dokázaly až zázračně vrátit do setu.

„To ukázalo naší sílu. Když hrajeme týmově, tak se umíme vrátit do zápasu, i když prohráváme o šest, sedm bodů.“

Volejbalistky vstoupily do evropského šampionátu vítězně, v Plovdivu si poradily se Španělskem

Číst článek

Hráčky mají před sebou souboj s Polskem, ve kterém česká reprezentace určitě nebude v roli favorita. Dostálová se ale soupeřek rozhodně neobává.

„V přípravě jsme se s Polkami potkaly. Budeme se snažit bojovat o každý bod a hlavně budeme doufat, že to bude více než jeden set,“ říká s úsměvem česká volejbalistka.

Bilance je zatím padesát na padesát. První zápas se Španělskem česká volejbalová reprezentace zvládla, vyhrála za 3 body 3:1 na sety, duel s Německem skončil bez bodu přesně v opačném gardu.

Pro střetnutí s Polskem pořadatelé evropského šampionátu v Plovdivu vyhradili sobotní odpoledne, zápas začne v 16.30 a Radiožurnál i digitální stanice Radiožurnál Sport o něm bude informovat v živých vstupech.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme