České volejbalistky jsou blízko k postupu ze skupiny, soupeřky z Řecka porazily ve třech setech

České volejbalistky si připsaly na mistrovství Evropy druhou výhru a jsou blízko postupu do osmifinále. Nad Řeckem zvítězily 3:0, ale především v úvodních dvou sadách se v Plovdivu nadřely. Nakonec uspěly po setech 26:24, 28:26 a 25:15.

Plovdiv (Bulharsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v akci

České volejbalistky. Archivní foto | Zdroj: Profimedia

Ve skupině B mají svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose na kontě dvě vítězství a dvě prohry. Pokud nezamíchá kartami Španělsko nějakým překvapivým výsledkem proti Polsku a Německu, postup už českému týmu neunikne.

České volejbalistky potřebují na mistrovství Evropy porazit Řecko. Zajímavý bude i souboj trenérů

Číst článek

Do osmifinále by se reprezentantky dostaly stejně jako při své poslední účasti mezi evropskou elitou v roce 2017. Předloni na ME chyběly.

Volejbalistky rozehrály souboj s Řeckem dobře, ale o tříbodový náskok po chybách přišly. Ve vyrovnané koncovce se od stavu 22:22 dvakrát prosadila univerzálka Orvošová, která byla s 22 body nejlepší hráčkou utkání. O setbol se rázně postarala Mlejnková.

Ve druhém setu Češky dotahovaly náskok soupeřek. Nemohly se prosadit a za stavu 17:23 a 22:24 už se zdálo, že o sadu přijdou. Trenér prostřídal sestavu, Hodanová esem vyrovnala na 24:24 a třetí setbol zastavila blokem Šimáňová. První českou šanci ukončit set zhatilo video, kterého odhalilo dotek, a tak drama ukončila až Mlejnková úspěšnou smečí.

Hodanová a Šimáňová zůstaly na palubovce i ve třetí sadě a prvně jmenovaná při svém podání pomohla i dvěma přímými body k náskoku 15:8. Zbytku setu už Češky dominovaly.

České volejbalistky začaly ME výhrou 3:1 nad Španělskem, poté stejným výsledkem podlehly Němkám a Polkám. Na závěr skupiny se utkají v úterý od 19:30 s domácím Bulharskem.

Mistrovství Evropy volejbalistek - skupina B v Plovdivu:
Řecko - ČR 0:3 (-24, -26, -15)
Rozhodčí: Jettkandt (Niz.), Boulangerová (Belg.). Čas: 96 min. Diváci: 200.

Sestava a body ČR: Kossányiová 1, Jehlářová 2, Orvošová 22, Mlejnková 10, Trnková 12, Valková 3, libero Dostálová/Chevalierová - Šimáňová 3, Kojdová 3, Hodanová 4, Bajusz. Trenér: Athanasopulos.

Nejvíce bodů Řecka: Anthuliová 15, Vasilantonakiová 12.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme