Čeští volejbalisté do 21 let vstoupí do mistrovství světa. V prvním zápase se utkají s Ruskem

Čeští volejbalisté rozehrají ve čtvrtek světový šampionát hráčů do 21 let. Národní tým, který v mládežnických kategoriích dosud sbíral medailové úspěchy na mistrovství Evropy, chce uspět i mezi světovou elitou. Los mu ale příliš nenahrál.

Manáma Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

volejbal (ilustrační snímek)

Zápas Česko - Rusko začne v Bahrajnu ve 14 hodin.(ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

„Myslím, že jsme chytli jednu z opticky nejobtížnějších skupin. Doufám, že se s tím dobře popasujeme,“ věří blokař Josef Polák. Češi mají ve skupině vedle Tuniska, ještě vicemistry světa Íránce a Rusy. Právě se Sbornou, která český tým loni porazila ve finále mistrovství Evropy dvacítek, se utkají hned na úvod základní šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští volejbalisté do 21 let vstoupí do mistrovství světa. V prvním zápase se utkají s Ruskem

„Je tam určitě chuť jim to vrátit. Rusové mají trošku obměněný tým. Jsou to všichni obři a je to proti nim úplně jiná hra,“ říká pro Radiožurnál další z blokařů Pavel Horák. Ruský celek má ve svém středu hráče vysoké i 215 centimetrů, což je o 11 víc, než měří nejvyšší z Čechů Marek Šotola. Přesto ale má český tým zbraně, kterými už v minulosti dokázal ruský tým porazit

„Zdálo se mi, že jsme lepší v mezihře. To, že zaútočí lépe a že na tom byli dobře v obraně…To vše bylo. Když se ale začal hrát volejbal, tak se mi zdálo, že jsme chvílemi volejbalovější. Doufám, že to předvedeme,“ věří trenér Jan Svoboda.

Věříme si na každý tým, se kterým budeme hrát, říkají volejbalisté do 21 let před mistrovstvím světa

Číst článek

Jasným favoritem skupiny jsou Íránci, outsiderem Tunis. A tak právě duel s Ruskem bude zřejmě rozhodující v boji o postup do bojů o první až osmé místo, kam ze skupiny postoupí první dva celky. A Češi vědí, že s Ruskem se jak se říká, hrát prostě dá.

„Dá se s nimi hrát. Pokud jsou pod tlakem, tak nejsou tak kousaví. Íránci to hrají nekompromisně. Hrají takový dospělejší volejbal,“ uvědomuje si kapitán české reprezentace, nahrávač Ondřej Piskáček. Zápas Česko - Rusko začne v Bahrajnu ve 14 (13:00 SELČ) hodin.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme