Českým volejbalistům do 21 let vstup na světový šampionát nevyšel. S Ruskem prohráli 1:3

Česká volejbalová reprezentace prohrála na úvod mistrovství světa do 21 Rusku 1:3 na sety. Ve druhém zápase skupiny přehrál favorizovaný Írán výběr Tuniska 3:0 na sety.

Manáma (Aktualizováno: 19:21 18. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smečar české volejbalové reprezentace Karel Linz.

(ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Svěřenci trenéra Jana Svobody chtěli těžit především z mezihry. Rusové ale první set vyhráli 25:22.

Ve druhé sadě se Češi zvedli a po výsledku 25:18 vyrovnali na 1:1 a zápas zdramatizovali. Ruský tým ale udržel nervy a další dva sety vyhrál 25:21 a 25:13.

Dalším soupeřem české reprezentace bude Tunisko, které ve čtvrtek prohrálo s Íránem 0:3 na sety. Základní skupinu poté završí zápasem s Íránem. 

„Strašně mě mrzí ten první set, že se nám nepodařil dohrát. Myslím, že minimálně první dva sety jsme byli lepší družstvo. Soupeř určitě lépe přihrával a v polovině zápasu se mu rozehrál diagonální hráč Šapoškov, kterého jsme nemohli ubránit,“ řekl trenér Svoboda na svazovém webu.

Kapitán Ondřej Piskáček uvedl, že v první polovině zápasu hrál český tým precizně a bojovně, ale ve zbytku utkání udělal řadu nevynucených chyb. „Ke konci zápasu nám ještě k tomu odešel příjem a to se hraje proti jejich vysokým blokům špatně. Teď se musíme dát dohromady a soustředit se na další zápas,“ dodal.

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let ve městě Rífá (Bahrajn):
Skupina B:
Rusko - ČR 3:1 (22, -18, 21, 13), Írán - Tunisko 3:0 (13, 19, 19).

krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme