Českým volejbalistům do 21 let vstup na světový šampionát nevyšel. S Ruskem prohráli 1:3

Česká volejbalová reprezentace prohrála na úvod mistrovství světa do 21 Rusku 1:3 na sety. Ve druhém zápase skupiny přehrál favorizovaný Írán výběr Tuniska 3:0 na sety.

Manáma (Aktualizováno: 19:21 18. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smečar české volejbalové reprezentace Karel Linz.

(ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Svěřenci trenéra Jana Svobody chtěli těžit především z mezihry. Rusové ale první set vyhráli 25:22.

Ve druhé sadě se Češi zvedli a po výsledku 25:18 vyrovnali na 1:1 a zápas zdramatizovali. Ruský tým ale udržel nervy a další dva sety vyhrál 25:21 a 25:13.

Dalším soupeřem české reprezentace bude Tunisko, které ve čtvrtek prohrálo s Íránem 0:3 na sety. Základní skupinu poté završí zápasem s Íránem. 

„Strašně mě mrzí ten první set, že se nám nepodařil dohrát. Myslím, že minimálně první dva sety jsme byli lepší družstvo. Soupeř určitě lépe přihrával a v polovině zápasu se mu rozehrál diagonální hráč Šapoškov, kterého jsme nemohli ubránit,“ řekl trenér Svoboda na svazovém webu.

Kapitán Ondřej Piskáček uvedl, že v první polovině zápasu hrál český tým precizně a bojovně, ale ve zbytku utkání udělal řadu nevynucených chyb. „Ke konci zápasu nám ještě k tomu odešel příjem a to se hraje proti jejich vysokým blokům špatně. Teď se musíme dát dohromady a soustředit se na další zápas,“ dodal.

Mistrovství světa volejbalistů do 21 let ve městě Rífá (Bahrajn):
Skupina B:
Rusko - ČR 3:1 (22, -18, 21, 13), Írán - Tunisko 3:0 (13, 19, 19).

krb, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme