‚Pro všechny to byl velký zážitek.‘ Volejbalistky byly navzdory porážce s Brazílií spokojené

České volejbalistky na úvod mistrovství světa vzdorovaly favorizovaným Brazilkám. Stříbrným olympijským medailistkám z loňských her v Tokiu vzaly set, ale v nizozemském Arnhemu nakonec prohrály 1:3.

Arnhem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky.

České volejbalistky. | Foto: Marek Pirner/Český volejbal | Zdroj: Profimedia

„Byla tady spousta lidí, úžasná atmosféra. První zápas na mistrovství světa proti Brazílii, co víc si může člověk přát,“ říkala po zápase Radiožurnálu Ela Koulisiani.

Přehrát

00:00 / 00:00

‚Pro všechny to byl velký zážitek.‘ Volejbalistky byly navzdory porážce s Brazílií spokojené

„Ten blok, kdy jsem zablokovala jejich nejlepší blokařku, si budu pamatovat hodně dlouho,“ usmívala se Koulisiani.

I takový příběh napsal pro Elu Koulisiani první zápas na mistrovství světa. Podobné pocity jako blokařka národního týmu měla po zápase i nahrávačka české reprezentace Kateřina Valková.

„Pro všechny to byl velký zážitek a ceníme si setu, který se nám proti Brazilkám povedlo urvat,“ povídala Valková a utíkala splnit přání fanouškům a vyfotit se s nimi.

Volejbalistky v prvním zápase na mistrovství světa vzdorovaly Brazilkám, nakonec podlehly

Číst článek

Určitě spokojený s jedním vyhraným setem byl řecký trenér Giannis Athanasopoulos. Už před utkáním mluvil o tom, že to je jasný cíl, který se podařilo splnit. Mimochodem v zápase s Brazílií dal okusit atmosféru skoro všem svým svěřenkyním a velice ho zaujaly střídající Hodanová s Faltínovou.

„Eva a Klára, to bylo dvojí střídání, které fungovalo. Veronika Dostálová na liberu odvedla skvělou práci a i mladá Lucie Blažková to na bloku zvládla se ctí. Jediná, která nenastoupila, je smečařka Denisa Pavlíková, ale i ona dostane šanci v dalších zápasech,“ říkal trenér českého týmu.

Šanci může Denisa Pavlíková dostat už v pondělí, kdy budou Češky hrát další zápas ve skupině proti Japonsku. 

Mikuláš Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme