Volejbalisté Polska obhájili titul mistrů světa. Ve finále porazili Brazilce jasně 3:0 na sety

Volejbalisté Polska obhájili na mistrovství světa zlaté medaile. Ve finále v Turíně porazili stejně jako před čtyřmi lety v domácím prostředí Brazílii a po výhře 3:0 na sety slaví třetí titul v historii. Poprvé se radovali v roce 1974.

Tento článek je více než rok starý.

Turín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polští volejbalisté se radují po zisku bodu ve finále mistrovství světa proti Brazílii.

Polští volejbalisté se radují po zisku bodu ve finále mistrovství světa proti Brazílii. | Foto: Massimo Pinca | Zdroj: Reuters

Obhájit trofej naposledy dokázali právě Brazilci, kteří světovému volejbalu kralovali nepřetržitě od roku 2002 do roku 2010. Na minulém šampionátu jim útok na čtvrtý titul v řadě překazili Poláci a v neděli se opět museli spokojit se stříbrem.

Ve volejbalové extralize bude pomáhat jestřábí oko, mistři z Karlovarska výrazně obměnili kádr

Číst článek

Po vyrovnaném prvním setu, v němž nakonec Poláci vedení Bartoszem Kurekem proměnili čtvrtý setbol a zvítězili 28:26, měli Evropané převahu. K triumfu nad úřadujícími olympijskými vítězi pak dokráčeli suverénně za 98 minut, další dva sety získali poměrem 25:20 a 25:23. Kurek byl s 24 body nejplatnějším hráčem finále.

V utkání o třetí místo Američané porazili Srbsko 3:1 a po čtyřiadvaceti letech získali druhou bronzovou medaili. Velkou zásluhu na vítězství měl Matthew Anderson, který si připsal 29 bodů.

Američané, kteří v semifinále v pěti setech potrápili obhájce zlata Poláky, v Turíně navázali na bronzový úspěch z roku 1994. Ve sbírce mají i titul z roku 1986.

Mistrovství světa volejbalistů v Turíně:
Finále:
Polsko - Brazílie 3:0 (26, 20, 23)
Rozhodčí: Pasquali (It.), Casamiquela (Arg.). Diváci: 13 000.
Sestavy a body:
Polsko: Drzyzga 3, Nowakowski 3, Kurek 24, Szalpuk 10, Kubiak 12, Bieniek 2, libero Zatorski - Konarski, Kochanowski 3, Lomacz.
Brazílie: Bruno 1, Wallace 14, Lipe 6, Maurício 1, Douglas 11, Lucas 6, libero Thales - Isac 3, William, Evandro 7, Maique, Eder, Eduardo 2.
O 3. místo:
USA - Srbsko 3:1 (-23, 17, 30, 19).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme