Ve volejbalové extralize bude pomáhat jestřábí oko, mistři z Karlovarska výrazně obměnili kádr

V halách 12 týmů volejbalové extraligy už znovu napínají sítě. Vítězové posledního ročníku z Karlovarska vstupují do nové sezony s obměněným kádrem, o titul by měli bojovat s Kladnem, Českými Budějovicemi a Libercem.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost volejbalistů Karlovarska po zisku mistrovského titulu

Karlovarsko ve své premiérové sezoně slavilo titul, ale přišlo o opory | Zdroj: ČTK

Byla to rychlá volejbalová jízda až ke zlatu. V dubnu slavili v karlovarském klubu titul po pouhých čtyřech letech existence, a kdyby Karlovarsko pokračovalo v podobném tempu, snad aby se návštěvy jejich skromné haly báli i soupeři z Ligy mistrů. Zisk titulu dá slávu i sebevědomí, jenže paradoxně i mnohé vezme. A tak Západočeši vstupují do nové sezony s výrazně obměněným týmem.

'Poctivě dřeme a podařilo se to.' Před čtyřmi lety ještě klub neexistoval, teď Karlovarsko slaví titul

Číst článek

„Vynucené to bylo právě titulem. Strůjci titulu jasně řekli, že chtějí zkusit jinou a lepší soutěž. Přesto jsou naše cíle jasné – chceme být v semifinále extraligy, do čtvrtého místa,“ řekl Radiožurnálu generální manažer Karlovarska Jan Meruna.

S mistry se před sezonou vždycky tak nějak automaticky počítá, v tomto případě stejně jako s dalšími týmy extraligové velké čtyřky.

„Myslím, že to bude jako v loňské sezoně, takže Liberec, Kladno, Karlovarsko a doufám, že tam budeme patřit i my,“ říká českobudějovický Petr Michálek na startu sezony.

Třeba i jedna z jeho smečí přinutí trenéry soupeře k využití extraligové novinky. Nejen ve fotbale je snahou zavést video, které bude okamžitě řešit sporné situace. Při televizních volejbalových zápasech bude poprvé k dispozici tzv. jestřábí oko.

„Jen to vítám, protože jak jsme omylní my, tak dělají chyby i rozhodčí. V tomhle směru budou ti, co budou hrát v televizi, tu výhodu, že budou moct potvrdit svou pravdu a vyvrátit rozhodnutí rozhodčí. Jsem jednoznačně pro video,“ pochvaluje si trenér liberecké Dukly Michal Nekola.

Volejbalová extraliga začne v sobotu večer pěti duely, v jednom z nich se v 18 hodin utkají dva favoriti - Kladno a České Budějovice.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme