Snažím se trochu změnit mentalitu hráček, říká nový kouč českých volejbalistek Athanasopulos

Řecký trenér Jannis Athanasopulos má za sebou první domácí zápas na lavičce českých volejbalistek. Jeho svěřenkyně ale ve Zlaté Evropské lize podlehly v Brně Slovensku 2:3 na sety a v soutěži poprvé prohrály.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jannis Athanasopulos.

Jannis Athanasopulos. | Foto: Václav Šálek | Zdroj: ČTK

„Rozhodovaly detaily a i trochu štěstí. Možná jsme v koncovkách byli i trochu nervózní, ale to se nedá nic dělat. Jsem u týmu teprve třináctý den, musíme se poučit a pracovat, pracovat, pracovat,“ řekl pro Radiožurnál v brněnské městské hale Vodova po domácí premiéře Jannis Athanasopulos.

Přehrát

00:00 / 00:00

Snažím se trochu změnit mentalitu hráček, říká nový kouč českých volejbalistek

Nový kouč vedl české volejbalistky ve druhém soutěžním utkání. Předtím stihl během soustředění kromě pár tréninku jen tým víc poznat. A jak vidí reprezentantky jeho?

„Popsala bych ho jako komunikativního, motivujícího. Někteří trenéři jsou hodně impulzivní, on je hodně klidný. Pomáhá, říká nám, co máme dělat v těžkých situacích. Prostě není impulzivní,“ vysvětluje smečařka Andrea Kossányiová, která oceňuje i jeho propracovanou taktickou přípravu.

„Snažím se trochu změnit mentalitu českých hráček. Chci s nimi daleko víc mluvit, než jsou zvyklé, zatím na mě působí trochu stydlivě. Vidím v nich ale velký potenciál. Za cíl jsem si dal postoupit s Češkami na evropský šampionát 2021,“ vysvětluje řecký volejbalový trenér, který vede také v německé bundeslize Stuttgart.

Volejbalisté Českých Budějovic slaví jubilejní desátý mistrovský titul

Číst článek

Český ženský národní tým si přibral i proto, že tuzemské prostředí pro něj není úplně neznámé.

„Před několika lety prošel volejbalovým klubem v Prostějově, jeho manželka v Prostějově hrála, je slovinské národnosti, takže má trochu zkušenosti se slovanskou mentalitou. Ve Stuttgartu mu prošly rukama české hráčky jako třeba Míša Mlejnková. Zásadní byl jeho styl práce a to, jakým stylem komunikuje s týmy, které vede,“ říká předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta.

Atanasopulosova manželka, bývala blokařka Sonja Borovinšeková, hrála na Hané tři sezony. On v Prostějově sem tam pomáhal tamnímu kouči Čadovi třeba se skautingem a objevoval také českou nejen kulturu.

„Pivo mi chutná a i vaše kuchyně mi vyhovuje, oproti té německé je úroveň výš,“ dodal Jannis Athanasopulos, kterého čeká s českými volejbalistkami v Brně další utkání Zlaté Evropské ligy v sobotu proti Ukrajinkám.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme