Legendární smečař Tesař bude jako čtvrtý Čech uveden do světové volejbalové Síně slávy

Josef Tesař je čtvrtým Čechem ve světové volejbalové Síni slávy. Legendární smečař, který zemřel ve věku 80 let v roce 2007, byl mistrem světa z roku 1956 a trojnásobným evropským šampionem.

Tento článek je více než rok starý.

Holyoke Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalový míč. Ilustrační foto

Josef Tesař je čtvrtým Čechem ve světové volejbalové Síni slávy (ilustrační foto) | Foto: David Kubíček

Jména nových členů, kteří budou do vybrané společnosti slavnostně uvedeni 9. listopadu v americkém Holyoke, zveřejnil web Síně slávy volleyhall.org.

Naděje na postup žije. Čeští volejbalisté porazili na mistrovství světa do 21 let Tunisko 3:0

Číst článek

Jako první Čech byl do světové Síně slávy před 15 lety zařazen bývalý vynikající nahrávač Josef Musil, držitel dvou olympijských medailí, dvojnásobný mistr světa a jeden z osmi nejlepších hráčů minulého století. Následovali ho dva čeští funkcionáři František Stibitz a Miloslav Ejem.

Tesař, rodák z Velimi u Kolína, skončil v anketě o českého volejbalistu století druhý za Musilem. Vedle čtyř titulů si z MS a ME v letech 1948–1958 přivezl ještě tři stříbrné medaile, mistrem republiky se stal jedenáctkrát.

Volejbalová Síň slávy existuje od roku 1985. Zpočátku byla čistě americká, od roku 1998 se otevřela i ostatním zemím. Letos do ní bude vedle Tesaře uvedeno dalších pět osobností: bulharský hráč Boris Guderov a trenér Vasil Simov, Mirka Franciaová z Kuby, Ruska Valentina Ogijenková a brazilský beachvolejbalista Zé Marco.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme