I na mateřské je nejlepší blokařkou ligy. Volejbalistka Strušková odmítla po covidové sezoně konec kariéry

Boj na dvou frontách zvládá volejbalistka Frýdku-Místku Veronika Strušková. Přestože je bývalá reprezentantka na mateřské dovolené se dvěma dětmi, tak stíhá tréninky i zápasy. Navíc je nejlepší blokařkou české extraligy. K vrcholovému volejbalu se přitom vrátila po dvouleté pauze.

Frýdek-Místek Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalistka Veronika Strušková

Volejbalistka Veronika Strušková | Foto: TJ Sokol Frýdek-Místek / Pavel Netolička

„Bylo především důležité skloubit s volejbalem hlídání, což mi rodina dovolila. Ještě než jsem šla na mateřskou, měla jsem v plánu se k vrcholovému volejbalu vracet, protože jsem to ještě prostě neměla ukončené. Skončily jsme covidem, kdy jsme nemohly dohrát sezonu, to byl pro mě takový smutný konec,“ vysvětluje Radiožurnálu Sport volejbalistka Veronika Strušková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Volejbalistka Veronika Stušková stíhá být i na mateřské nejlepší blokařkou české ligy

Tečku za kariérou ale po nedohrané sezóně v roce 2020 neudělala a i přes dvouletou pauzu stále válí. Díky 48 bodovým blokům je frýdecko-místecká máma nejlepší blokařkou extraligy.

A s další bývalou reprezentantkou na mateřské Pavlou Šmídovou předává mladším spoluhráčkám zkušenosti.

„Kolektiv je tu velice mladý. Myslím si, že holky to posouvá, když mají vedle sebe zkušené hráčky, na hřišti vidím zlepšení,“ říká Veronika Strušková.

Volejbalistky se dočkaly. Český tým zakončil účast na mistrovství světa výhrou nad Kolumbií

Číst článek

S Frýdkem-Místkem zažila největší úspěch v roce 2015, když klub v extralize získal bronzové medaile. V této sezoně je se svými spoluhráčkami aktuálně na pátém místě.

„Určitě bychom chtěly postoupit alespoň do prvního kola play-off. Liga je letos velice vyrovnaná, pokusíme se teď nasbírat co nejvíce bodů, pak záleží, jaká bude forma v play-off,“ dodává jednatřicetiletá volejbalistka s reprezentačními a teď už i mateřskými zkušenostmi.

Na tréninky a zápasy dojíždí z Frýdlantu nad Ostravicí a přitom se stíhá věnovat i svým dvěma malým dětem.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme