Trenér olomouckých volejbalistek Teplý po třiceti letech dočasně končí, důvodem je jeho zdraví

Po bezmála 30 letech opustil Jiří Teplý post trenéra olomouckých volejbalistek. Kouč, který hráčky Univerzity Palackého dovedl k pěti extraligovým titulům, ze zdravotních důvodů dočasně předal funkci šéfa lavičky úřadujících mistryň Petru Zapletalovi. Bývalému reprezentačnímu nahrávači bude pomáhat asistent Lukáš Miček, který přišel z Prostějova.

Olomouc Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teď již bývalý trenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý

Teď již bývalý trenér olomouckých volejbalistek Jiří Teplý | Zdroj: Profimedia

Teplý se přesouvá do role mentora, který bude s novou trenérskou dvojicí v úzkém spojení. „Obhajoba titulu a vybojovaných pozic na domácí i mezinárodní scéně je natolik zodpovědnou a náročnou výzvou, která se bohužel neslučuje s mým aktuálním zdravotním stavem. Proto s důvěrou předávám postupně budovaný tým do rukou nového realizačního týmu, jemuž plně důvěřuji,“ citoval Teplého klubový web.

Teplý se ženského družstva Univerzity Palackého ujal na počátku 90. let. Po čtyřech triumfech v řadě v letech 1993 až 1996 nastalo pro Olomouc slabší období, v němž klub kvůli nedostatku peněz bojoval o udržení v nejvyšší soutěži. Na trůn se vrátil letos.

„Jirka Teplý je ikona našeho klubu a obrovská lidská i profesní osobnost. V tuto chvíli jsme zejména s ním v jeho osobním boji, ale tým, který on sám vybudoval a opakovaně dovedl přes veškeré možné aktuální limity na vrchol, je stále jeho,“ zdůraznil předseda klubu Jiří Zemánek.

Pro jednačtyřicetiletého Zapletala, který je mistrem ČR a Německa a vítězem Evropské ligy, půjde o první velkou trenérskou prověrku.

„Velmi si vážím šance navázat na práci pana Teplého, s nímž budu velice rád spolupracovat a získávat od něj trenérské poznatky. Věřím, že to pomůže nejen mně, ale hlavně celému olomouckému volejbalu,“ řekl nový olomoucký kouč.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme