Třetí porážka. České volejbalistky nestačily v olympijské kvalifikaci ani na Němky

České volejbalistky zakončily olympijskou kvalifikaci porážkou 0:3 s Německem po setech 18:25, 22:25, 16:25 a ve skupině obsadily poslední čtvrté místo. V konkurenci světové špičky získaly v čínském městě Ning-po jen jeden set v sobotu proti Turecku. Předtím podlehly domácím favoritkám.

Tento článek je více než rok starý.

Ning-po Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Helena Havelková

České volejbalistky prohrály v olympijské kvalifikaci i poslední zápas (ilustrační foto) | Zdroj: Dinamo Moskva

Češky odletěly do Číny v roli outsidera a nic nezměnily na tom, že naposledy startovaly reprezentantky pod pěti kruhy v Mnichově v roce 1972. V lednu se sice ještě uskuteční evropská kvalifikace, ale s největší pravděpodobností v ní Češky už šanci nedostanou.

Konec olympijských nadějí. České volejbalistky podlehly i Turecku a do Tokia se nekvalifikují

Číst článek

Zápas s Německem o konečné třetí místo byl pro český tým nejméně povedeným. Dostaly šest es, přičemž žádné nedaly, a měly problém prosadit se proti kvalitní obraně. Nejlépe se to dařilo Michaele Mlejnkové, jež právě v německé lize odehrála za Stuttgart tři sezony. Dnes nasbírala 12 bodů, druhá smečařka Andrea Kossányiová deset.

„Pro nás je to skvělá škola, konfrontovat se s takovými družstvy. Musíme zlepšit příjem a podání a naučit se hrát pod tlakem ve složitých situacích,“ řekl řecký kouč na lavičce české reprezentace Jiannis Athanasopulos po sobotní prohře s Tureckem.

Turkyně se dnes odpoledne utkají s domácími Číňankami o jediné postupové místo na olympijský turnaj za rok v Tokiu. Pro Češky byla kvalifikace vrcholem sezony, na mistrovství Evropy budou za necelý měsíc chybět.

Olympijská kvalifikace volejbalistek v čínském Ning-po - skupina B:
Německo - ČR 3:0 (18, 22, 16)
Rozhodčí: Chattábová (Egypt), Paškevič (Rus.) Čas: 84 min. Diváci: 2690.
Sestava a body ČR: Kossányiová 10, Purchartová 3, Orvošová 8, Mlejnková 12, Trnková 7, Šmídová 2, libero Dostálová - Kopecká, Patočková 2, Holásková, Janečková 1. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Německa: Geertiesová 15, Lippmannová 9.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme