Volejbalistky vstoupily do evropského šampionátu vítězně, v Plovdivu si poradily se Španělskem

České volejbalistky zvládly vstup do mistrovství Evropy. Na úvod bojů ve skupině B hrané v Plovdivu porazily Španělky 3:1 po setech 22:25, 25:20, 25:22 a 25:20. V pátek se svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose utkají s Němkami.

Tento článek je více než rok starý.

Plovdiv Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volejbalové utkání Česko - Španělsko

Volejbalové utkání Česko - Španělsko | Foto: STOYAN NENOV | Zdroj: Reuters

Výhrou nad Španělkami, kterým tak oplatily červnovou prohru z duelu o třetí místo v Evropské lize, udělaly volejbalistky důležitý krok k postupu do osmifinále, do něhož se z šestičlenné skupiny dostanou čtyři týmy. Češky mají ve skupině ještě Polsko, Řecko a domácí Bulharsko.

Schweiner s Perušičem si o medaile nezahrají, na evropském šampionátu nestačili na nizozemský pár

Číst článek

Do sestavy volejbalistek se vrátila smečařka Mlejnková, která vynechala kvůli problémům s ramenem Evropskou ligu, aby byla připravena na šampionát. A nejlepší tuzemská hráčka posledních let ukázala svoji sílu - s dvaadvaceti body vévodila statistice utkání.

Úvod ale Češkám příliš nevyšel, hrály nedůrazně a prohrávaly 3:10. Od stavu 10:17 přitlačily a při podání Mlejnkové snížily na 15:17. Po bloku Trnkové srovnaly na 20:20, podání kapitánky Kossányiové znamenalo i vedení 21:20, ale po chybách koncovku ztratily.

Od druhého setu hrály Češky s větší energií a soupeřky přehrávaly. Na blok přišla Jehlářová místo Šimáňové a univerzálku Orvošovou, které se tentokrát nedařilo, nahradila Kojdová. Volejbalistky dostávaly soupeřky pod tlak podáním a ve zbytku utkání většinou určovaly vývoj.

Po zisku druhého setu si trošku zkomplikovaly koncovku třetí sady, ve které vedly 23:17 a nechaly Španělky snížit na rozdíl bodu, ale utéct sadu si už nenechaly. Ve čtvrtém setu odskočily do náskoku na 17:13 a po zkaženém servisu Španělek proměnily třetí mečbol.

Na ME se Češky vrátily po čtyřech letech. Předloni na vrcholné akci starého kontinentu po čtrnácti letech chyběly. V roce 2017 vypadly v osmifinále a celkově skončily dvanácté.

Mistrovství Evropy volejbalistek - skupina B v Plovdivu:

Španělsko - ČR 1:3 (22, -20, -22, -20)
Rozhodčí
: Boulangerová (Belg.), Kaiserová (Fr.). Čas: 113 min. Diváci: 147.
Sestava a body ČR: Kossányiová 11, Trnková 12, Orvošová 1, Mlejnková 22, Šimáňová, Valková 3, libero Dostálová - Kojdová 12, Bajusz, Jehlářová 7. Trenér: Athanasopulos.
Nejvíce bodů Španělska: Montorová a Castelanová po 17.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme