Deset titulů v řadě, přesto se bude propouštět. Volejbalistky Prostějova opustí kvůli úsporám šest opor

Volejbalistky Prostějova vstoupí do příští sezony s výrazně oslabeným kádrem, tým opustily nahrávačka Kathleen Weissová, smečařky Laura Emontsová a Andrea Kossányiová, blokařky Nina Herelová a Veronika Trnková i libero Julie Kovářová. Důvodem je výrazné snížení rozpočtu klubu desetinásobných českých mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Prostějov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miroslav Čada sbírá s Prostějovem volejbalové tituly, letošní sezona prý bude jeho poslední

Sportovní ředitel Prostějova Miroslav Čada | Foto: VK Prostějov | Zdroj: http://www.vkprostejov.cz/

„Hráčky šly za lepšími podmínkami, což je ve vrcholovém sportu běžný proces. Jejich rozhodnutí bez problémů respektujeme. Příležitost dostanou jiné, ve větší míře mladé hráčky," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Miroslav Čada, který byl jako trenér u všech deseti titulů.

Volejbalistka Baumruková vyhrála americkou univerzitní ligu bez porážky, teď se ji daří i v reprezentaci

Číst článek

V týmu zůstaly zkušená univerzálka Helena Horká s blokařkou Gabrielou Kozmíkovou, které zatím doplnily smečařka Lucie Nová s nahrávačkou Michaelou Zatloukalovou a mladé volejbalistky Tereza Slavíková s Anetou Weidenthalerovou.

„Tuto šestici by ještě měly doplnit nové posily. Důležité je, že máme v kádru tak zkušenou hráčku, jakou je Horká. Máme na čem stavět nový kádr," podotkl Čada.

Z odcházejících opor Weissová s Emontsovou míří do německé bundesligy, Herelová podepsala smlouvu v polském Bielsko Biale, Kossányiová si hledá angažmá a Kovářová s Trnkovou po skončení sezony zamířily do Olomouce.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme