Volejbalistky jsou blízko mistrovství Evropy. Ve třetím utkání kvalifikační skupiny porazily Slovinky

České volejbalistky mají nakročeno k účasti na mistrovství Evropy. V lotyšském Daugavpilsu porazily Slovinsko 3:1 po setech 21:25, 25:22, 25:19, 25:15 a po prvním turnaji vedou se třemi výhrami skupinu F.

Daugavpils (Lotyšsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky v akci

Ženská volejbalová reprezentace (ilustrační foto) | Zdroj: Profimedia

V prvním utkání svěřenkyně řeckého trenéra Jannise Athanasopulose vyhrály nad domácím Lotyšskem jasně 3:0 a stejným poměrem si poradily i s Bosnou a Hercegovinou.

Volejbalistky byly v prvním setu v rozhodujících momentech nepřesné. Od stavu 21:21 prohrály čtyři míče v řadě a ztratily první set v turnaji.

Volejbalistky v kvalifikaci mistrovství Evropy znovu vítězí, poradily si s Bosnou a Hercegovinou

Číst článek

Od druhé sady ale zlepšily servis. Odtáhly soupeřky od sítě, už nečelily tolika útokům středem a zpomalily bodový příděl od Erženové, která přesto zaznamenala 21 bodů. Na podání se dařilo osmnáctibodové blokařce Trnkové, jež byla vyhlášena nejlepší hráčkou utkání.

Trenérovi vyšlo i střídání. Od třetí sady naskočila do základní šestky smečařka Hodanová místo Mlejnkové. Češky se uklidnily a výměnám postupně dominovaly. Závěrečný čtvrtý set vyhrály rozdílem devíti bodů a duel dlouhý 99 minut ukončila univerzálka Orvošová.

„Na začátku na nás Slovinky samozřejmě vlítly, neměly moc co ztratit, ale pak jsme byly více trpělivé. Nebyl to z obou asi ten nejhezčí volejbal, bylo to spíše upracovanější vítězství,“ hodnotila pro Rádiožurnál reprezentantka Kateřina Valková.

Stvrdit postup na šampionát můžou příští týden od pátku do neděle na odvetném turnaji v Bosně. Na ME, na němž bude na přelomu srpna a září v Srbsku, Bulharsku, Chorvatsku a Rumunsku hrát 24 týmů, postoupí z každé skupiny dva celky.

Petr Kadeřábek, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme